2014. július 22., kedd

Orosz hírek...

Az EU nem hajlandó a szankciók „harmadik fázisával” sújtani Oroszországot
Az amerikai műholdak segítségével készített képek arról tanúskodnak, hogy ukrán katonák lőtték le a maláj utasszállítót. A hírt Robert Perry ismert amerikai újságíró, elemző közölte.

Az újságíró adatai szerint az amerikai hírszerzésnek vannak olyan fényképei, amelyek bebizonyítják, hogy a polgári repülőgép lelővetéséért az ukrán katonákra hárul a felelősség. Perry nem hozta nyilvánosságra az informátor nevét, aki az amerikai hírszerzésben dolgozik, de megjegyzi, hogy ez egy megbízható forrás, mert korábban is kapott tőle megbízható információt hasonló helyzetben. A Malaysia Airlines Boeing 777 gépe Amszterdamból Kuala Lumpurba repült, és július 17-én lezuhant Kelet-Ukrajnában. A gép fedélzetén 298 fő tartózkodott, mindannyian meghaltak. 

Franciaország októberben, vagyis a szerződés által megállapított határidőre ki fogja szállítani Oroszországnak az első Mistral típusú helikopterhordozó anyahajót – közölte Francois Hollande francia elnök.

Elmondása szerint a második anyahajó kiszállítása azonban Moszkva álláspontjától függ majd az ukrajnai válság kérdésében. Korábban közölték, hogy az Egyesült Államok újból ellenezte a Mistral hajók kiszállítását Oroszországnak. 

Az Európai Unió nem hajlandó Oroszországot a szankciók „harmadik fázisával” sújtani, amelyek az orosz gazdaság egész szektoraira terjednének ki – olvasható a The Independent brit lapban.

Az újság értesülései szerint „úgy látszik, Washingtonnak és Londonnak az európai vezetők meggyőzésére irányuló próbálkozásai, hogy újabb szigorú szankciókat kell életbe léptetni Oroszországgal szemben, megakadtak”. Ezzel kapcsolatban „álláspontjuk enyhülésével vádolják” Franciaországot és Németországot, vagyis azokat az országokat, amelyeknek szorosabb kereskedelmi kapcsolatokat ápolnak Oroszországgal.

Hírfigyelő Szolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése