2014. július 22., kedd

Donbassz mai napja

Mai összefoglalónkat kezdjük azzal, hogy Rubezsnojéba (Luhanszk-régió) bevonultak Valcman latorjai.
Drága árat fizettek a bevonulásért. Két repülőgéppel (egy Szu-25-ös, és egy ?) valamint eddig a milicia által nem közölt számú tank lett a bevonulás ára. Meg egy csomó lator. Igaz, 16 milicista elesett.
Ám úgy néz ki, hogy az árat a helybelieknek kell megfizetni. Ugyanis mint igazi martalócok, a latrok felszólitották a város lakóit, hogy személyautóikkal álljanak elő a város főterére. Gondoskodtak is róla, hogy azok ott megjelenjenek.
Majd nagyvonalúan felajánlották a tulajoknak, hogy MEGVÁSÁROLHATJÁK az addig övék volt járgányokat. Amely VOLT tulaj nem tudott fizetni-sokan voltak-kijevi idő szerint este hatig, annak autóját kisorsolták a bűnözők. Egymás közt!.
Georgijevkánál egész nap ide-oda mozgott a csata, amiben latortankok is részt vettek. Három végleg ott is maradt-személyzetével együtt-kettő elsántikált. Aztán nyugalom lett. Két milicista elesett Georgijevkánál.
Könnyen meglehet, hogy a “felszabaditott” Szlavjanszk valóban a latorhorda Sztálingrádjává válik. Ma egészen váratlanul a milicia tankjai jelentek meg a város előtt, és elpusztitottak egy T-74-es éatort, meg két BTR-t. Poziciójuknál fogva azon a szakaszon uralják is a terepet, és a banditák már megorrintották, hogy több milicia tankcsoport is van a város körül. A múlt heti vasútállomási támadás után tehát ismét meglepi érte Szlavjanszk latorjait.
Luhanszkban viszonylagos nyugalom volt ma. Aggodalomra ad viszont, hogy a zsoldoshorda “SZMERCS” rakétavetőket sorakoztat fel. Ezekkel nagy pusztitást fognak tudni véghezvinni.
don
Donyecktől egyre inkább elmegy a banditák kedve. (Ráadásul rosszhirüket is keltette egy maláj újságiró, aki tegnap éppen vonattal érkezett Donbassz fővárosába. Pontosan akkor, amikor a tüzérségi támadás lecsapott a pályaudvarra. Az újságiró a repülőgép roncsfelderitő csoport munkájáról akart tudósitani-első szándékból-ám kénytelen volt érkezési élményeit megosztani lapja olvasóival. Horrorisztikus…-ezzel a cimmel irt helyzetjelentést)

Szóval egyre távolabb tolják a miliciák a latorbandát Donyecktől. Azok délnyugati irányba kotródnak, és már egészen Ugledar határáig nyomta őket a milicia. Déli, délkeleti irányba nem mernek menni, mert attól rettegnek, hogy úgy járnak mint a “lerendezett” elődeik. Merthogy az út délkeleti irányba a “zsákba” vezet. Amelynek közepén ott magasodik a “halálosztó”-a Szaur-Mogil.
A mai nap tehát Észak-Donbasszban felemásra sikeredett mindkét fél számára, ám nagyobb izgalmakra Valcmannak van oka. Hordái olyan mértékű emberveszteséget szenvedtek már, hogy kénytelen volt elrendelni az általános mozgósitást egész Maradék-Ukrajna területén. Ugyanis a rossz hir gyorsan jár. Bejárta ugyanis a birodalmat, hogy Donbassz igencsak ártalmas azok egészségére, akik oda fegyverrel a kézben érkeznek, Szlava Ukrjinye orditozással. Igy aztán elapadt az önkéntesek áradata. Márpedig a húsarálóba tömni kell az alapanyagot.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/22/donbassz-mai-napja-2/
Valerij Bolotov a Luhanszki Népköztársaság miniszterelnöke tegnap késő este bejelentette Szeverodonyeck és Liszicsanszk elvesztését. A két városban csak kissebb ellenlló csoportok maradtak, a miliciák lényegi erőit kivonták onnan.
Most a miliciák előtt álló fő feladat a Luhanszk körüli valcmanista csoportositások felszámolása. Ez elkezdődött, és úgy néz ki-hamarosan be is fejeződik.
Egyre valószinűbbnek látszik, hogy Szlavjansz a várost “felszabaditó” latorhordák vesztőhelye lesz. Az LNR páncélosai szinte teljesen körbezárták már a várost, és néhány külső városrésznél a kitörni akarő zsoldosokat tankjaikkal együtt likvidálták.
Igor Sztrelkov bejelentette Dzserzsinszk feladását. A város olyan súlyos “GRAD”-támadásoknak volt kitéve, hogy tovább ott maradva csak még nagyobb károk keletkeznek.
Dzserzsinszkből a kivont milicia Gorlovkába és a város környékére települt át.
A Valcmanék által tegnap elrendelt részleges mozgósitás kijevi megszavazása után Galicia öt településén kezdődtek tüntetések a háború azonnali befejezését követelve.
Rögtönzött temetési menetben is gyönyörködhetett (volna ha akar) Kijevben tegnap Nyalókakirály.
A Rada épülete elé vitte az “AJDAR” zsászlóaljas kedves papa az általa a dicstelen hordába beszervezett fia hulláját. A csemete a napokban harapott fűbe Donbasszban.

Az 58 esztendős Alekszej Lepkaljuk arról nyafogott, hogy fia az első naptól csinálta a Majdant, majd önként vállalkozott Amerika érdekeiért harcolni az “oroszok ellen” Donbasszban. És ilyen rút módon kell visszatérnie!-könnyezte meg a családi vállalkozás végét jelentő halálesetet a kedves papa.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/23/eszak-donbassz-valtakozo-hadisikerek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése