2014. július 22., kedd

Szíria hisz a győzelemben

"Szíria továbbra is hisz a győzelemben a szír nép ellenállásának és baráti országok támogatásának köszönhetően," - mondta Walid Muallem, szír külügyminiszter. Muallem Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tartott megbeszélést a két ország diplomáciai kapcsolatai megnyitásának 70. évfordulója alkalmából, melyen a szír nép tiszteletét fejezte ki Moszkva felé, amiért aktívan kiveszi részét az ország területi egységét fenyegető terroristák elleni harcban.
Hídfő.net | Szír külügyminiszter
A nyugati felforgató műveletként kezdődő szíriai háború mostanra több mint 170 ezer halálos áldozatot követelt. Ennek ellenére, a Szíriai Arab Hadsereg megőrizte stabilitását és minden nyugati törekvés ellenére is képes megőrizni az ország függetlenségét, valamint területi egységét. Mindehhez nagyban hozzájárult Moszkva állandó támogatása és a térségi szövetségesek, főként Irán közvetlen és közvetett segítsége, a Hezbollah Szíriában harcoló alakulatai.
Az évek óta zajló pusztító háború után kijelenthetjük, hogy mostanra nem csak a nyugati felforgató erők által használt módszerek - "szírializálás" - vált a szíriai helyzet jellegzetességévé. Szíria a nyugati nagyhatalmak és a térség -olajbevételeikből fakadóan- szinte korlátlan anyagi lehetőséggel bíró arab államainak destabilizáló tevékenysége ellenére sikeresen megőrizte függetlenségét és területi egységét. Mindez azt mutatja, hogy egy megfelelően szinten tartott honvédelem, az ország adottságait maximálisan kihasználó külpolitika és a közeli nagyhatalommal ápolt jó kapcsolat bármely ország számára garantálja a stabilitást. A szíriai modell ebből a szempontból példaértékű; a magukat fejlettnek nevező országok, a globális gazdaság vezető hatalmainak felforgatási törekvései ezen a három pilléren buknak el.

http://www.hidfo.net/2014/07/22/sziria-hisz-gyozelemben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése