2014. július 15., kedd

Mire jó a történelemhamisítás?

Mottóink: „Az Igazság semmitől sem fél! – Csak attól, ha elhallgatják.” és „Minden kiderül, csak idő kérése”
Az igazságtalanság kimondása azokat sérti a legjobban, akik elkövették azt.
A címben felvetett kérdésre ez is lehet egy válasz, noha tudjuk, a történelmet a győztesek írják. (S nem a jók, vagy az igazságért harcolók)
Egy Voltaire-nek tulajdonított mondás alapján azt is tudjuk „ha tudni akarod, hogy kik uralkodnak rajtad, nézd meg kiket nem lehet bírálni” .
schmidt_mariaEnnyi bevezető után jöjjön a lényeg. Schmidt Mária száját ezúttal megint egy találó, megjegyzés hagyta el, azt találta mondani „A kárpótlás az áldozatoknak jár, nem az utódoknak.” Sőt tetézte azzal, hogy kár a holokauszt egyediségére hivatkozni folyton: „Az azokkal volt egyedi, akikkel megtörtént.” Ilyetén tehát senkinek sincsen joga elei szenvedéseit egyedinek tekintve azokból kultuszt varázsolnia, pláne gigaprofitot fialó bizniszre szert tennie belőlük.
Oda jutottunk – állította írásában Schmidt Mária –, hogy egyes csoportok örökölhető és előnyökre váltható kiváltságnak szeretnék tekinteni felmenőik tragikus sorsát, és az „áldozatiságot” ki akarják terjeszteni azokra a nemzedékekre is, amelyek semmiféle atrocitást nem szenvedtek el. Mindez – folytatta – súlyos következményeket von maga után. Ha az áldozati státusz örökölhetővé válik, akkor a „tettesség” is öröklődik.
Na most, ha a lényeget tekintjük Schmidt Mária megállapítása nem csak jogos, de még igaz is. Csak hogy az igazság kimondását – már persze attól függően, hogy ki mondja – így akár kifütyülhetőnek is tekinthetik az érintett haszonlesők. Végül is az ő zsebükből venné ki a meg nem érdemelt zsíros hasznocskát a történész asszony.
auswitz-birkenau_másfél_a_hatA történelemhamisítás nem csak a tények letagadása, ferdítése, hanem kitalálása, és terjesztése is lehet. Mely fölött szemet huny akinek a hasznára van. Mit csak szemet huny! Marketinggel, promóciókkal, fesztiválokkal népszerűsíti is. Sőt, akit nem tudott becsapni, azt még törvénnyel is próbálja kényszeríteni, ha teheti, be is börtönözi.
Lényeg, hogy a haszon fenntartható, növelhető legyen, és hetedíziglen csordogáljon, bármi áron!
odesszai_holokauszt_1Ráadásul holokauszt ma is zajlik, (pl. Gáza, Odessza, stb.) embereket égetnek el csakhogy most elevenen, és nem hogy kárpótlás, de igazságszolgáltatás sem jár nekik. Miért? Mert a pandúrból rabló lett.
Hát ilyen cionisták szép új világa.

odesszai_holokauszt_2Arató Péter

hírforrás: hunhir.info/nol.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése