2014. július 15., kedd

Eddig a nap történései Donbasszban…

Luhanszknál alábbhagyott a valcmanisták bosszúvágya, és mostmár arra vágyakoznak, hogy hagyná már őket békén a milicia!
Krasznodont és Alekszandrovkát pánikszerű gyorsasággal hagyta ott a latorhord, és vad iramban – szó szerint menekülnek – Szcsasztye irányába. Árkon-bokron keresztülgázolva. Viszont nem kis gondot okoz a menekülő bérgyilkosok számára a Szeverszkij Donyec folyó, amelynek egyetlen hidja itt a környéken a folyóban hever.
Előttük a folyó-mögöttük a bebőszült önvédelmisek! A személyi felszerelés a “golyóálló” mellénnyel együtt-száraz állapotban-kb. 60 kiló. (Harminc km. futás után már több.)
Választhatnak is akár! Viz vagy golyó.
Dmitrovkát a latorbanda a múlt hét végén megszállta, és a lakókat elüldözték. Majd kényelmesen betáboroztak ott. Ma délelőtt az utolsó lakó is otthagyta a falut, és szólt a milicistáknak.
Háború van. Ilyen esetben pedig a vagyonbiztonság nem az elsődleges szempont. Kiválképp, ha a vagyon közepén az ellenség ücsörög. Egyszer talán valaki majd kiböki, hogy hány Dmitrovkába befészkelt zsoldosnak nem kell járandóságot fizetni ma délutántól? A halyiek szerint voltak vagy százan. Hogy mennyi élte túl a DNR tüzérségének tüzét? – ezidőszerint még nem tudni.
Amvrozijevkánál komoly lator “GRAD” különitmény készült Dmitrijevkát eltörölni a föld szinéről. Éppen elkezdték, ám befejezni nem volt idejük. Egy sorozatvető üteg nagyon sérülékeny! Annyira el voltak foglalva a bosszú gondolatával, hogy az őrködésről nagyon megfeledkezhettek. Ezt persze a milicia kihasználta. A nem nagy létszámú támadó miliciacsoport elsődlegesen a technikát támadta. Sikerrel. Ennél az akciónál három milicista elesett.
A latrok közül kilencnek nem volt alkalma kereket oldani. A többeiek az első RPG-találatok után sietve távoztak.
Sznyezsnoje mellett a reggeli légitámadást követően, a terrorbombázás miatt dühös milicia megtámadta Valcman “nemzeti” gárdáját. Magyar idő szerint délután négy órakor még heves lövöldözés volt. Az összecsapásban mind a latrok, mind az önvédelmisek sok embert vesztettek.
De hogy Valcman következő éjszakája se legyen nagyon nyugodt, arról valakik ma ismét gondoskodtak. Jenakijevo környkén komoly erőnek számitó tankkonvoj csörömpöl Donyeck felé. Lehet hogy Nyalókakirály pumpája felszalad, ha odasúgják neki, hogy orosz nemzeti trikolorokat lobogtat a szél azokon a tankokon.
Meglehet, hogy Maradék Ukrajna Kegyura ezeket a hireket követően már komolyabban veszi Igor Sztrelkov tegnapi szavait: valami olyasmit beszélt, hogy Kijevbe készülnek, kitakaritani onnan a fasisztákat.
Elkészült közben a múlt heti “Fekete Nap” kárlistája is. Mint ismert, Zeljenopoljénál katasztrofális csapást mért a Népi Milicia a latorhorda egyik táborára.
28 tank
11 BTR
14 PSZH
24 nehéz teherautó
16 kissebb teherautó
4 árokásó
6 mikrobusz
Ez a véglegesnek mondott, a nagyobb és kivehető roncsok alapján megállapitott technikai veszteség a latoroldalon. A másvilágra küldött zsoldosok száma szintén csak becslés. + 10 lator még elképzelhető a maradványok számából kikövetkeztetve. A biztosan megállapitott, és a helyszinen elpusztultak száma 246 egyed.
A milicia által begyűjtött és kórházba szállitott hatvannégy súlyos sérült állapotát nem kisérik figyelemmel.
A milicia tapintatosságára és figyelmességére mi sem jellemzőbb, hogy a hullák és maradványok összegyűjtéséig a sajtót nem is engedték a szörnyű szinhelyre.













http://balrad.wordpress.com/2014/07/15/eddig-a-nap-tortenesei-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése