2014. július 31., csütörtök

ENSZ-jelentés: Donbassz felelőseit nemzetközi biróság elé kell állitani!

Az ENSZ Emberi Jogok Főbiztosa Navil Pillay kijelentette: az általa vezetett ENSZ vizsgálócsoport nem talált szilárd bizonyitékokat arra vonatkozóan, hogy Oroszország fegyverrel látná el a Donbasszi ellenállókat. Nem látják megalapozottnak Washington erre vonatkozó vádjait.
Az ENSZ elismeri, hogy az Oroszországgal szembeni állitások alaptalanok-mondta Navil Pillay.
Ezzel együtt megjegyezte: Donbasszban mindkét fél nehézfegyvereket is bevet, súlyos – civilek elleni – támadásnak minősül a malajziai repülőgép lelövése, és a polgári lakosságot ért tüzérségi és bombatámadások.
Az ENSZ Emberi Jogok Főbiztosának hivatala szerint a donbasszi konfliktus során elkövetett eseményeket a nemzetközi igazságszolgáltatás elé kell vinni.
A jelentést július 28.-án dátumozták, és a június 8.-július 15. közötti időszak történénéseit tartalmazza.
A jelentés ugyanakkor kitér arra is, hogy a kijevi Majdan időszaka alatt történtek, és az odesszai véres események kivizsgálásának ügyében nem történt semmiféle haladás.
Az orosz külügyminisztérium a jelentést eképpen értékelte: szép-szép, de nem követeli a Donbasszt feldúló és végiggyilkoló fasiszta latorhordák visszarendelését. Márpedig enélkül nincs értelme az emberi jogokról beszélni Ukrajna kapcsán.
A jelentést az ITAR-TASSZ ismerteti.
Összességében véve tehát megállapitható, hogy igen rosszul áll a Washington-Kijev tengely bütyke. Ha pedig még a maláj gépről is kiderül valami malacság, komoly görbület is fog keletkezni ezen a tengelyen. Márpedig “malájügyileg” is nagyon csehül áll a latorszövetség! Ráadásul ma már a nemzetközi vizsgálóbizottság is odaért a roncsokhoz. Nem óhajtott tagokkal kiegészülve! Ugyanis megérkeztek az orosz szakértőkis!
Márpedig igy ettől a pillanattól kezdve vége a mesebeszédnek, vége a mellébeszélésnek!

https://balrad.wordpress.com/2014/07/31/ensz-jelentes-donbassz-feleloseit-nemzetkozi-birosag-ele-kell-allitani/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése