Az Európai Unió úgy akarja rákényszeríteni a tagállamokat a migránsok befogadására, hogy eközben nem engedélyezi a kordában tartásukhoz szükséges intézkedéseket – Lengyelország emiatt nem fog menekülteket befogadni az EU kvótarendszere alapján.
Európában nem elfogadott olyan eszközöket alkalmazni, ami szükséges lenne a migránsok részéről várható erőszakhullám megfékezéséhez, emiatt Lengyelország nem válhat érintetté a menekültek európai elosztásában – mondta Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt vezetője. A pártelnök hozzátette; a menekültek által kezdett erőszakhullám és az állam cselekvésképtelensége együtt társadalmi katasztrófához vezethet.
Kedden az Európai Unió migrációügyi biztosa, Dimitrisz Avramopulosz felszólította Lengyelországot és Magyarországot, hogy vegyenek részt a migránsok elosztásában, máskülönben az Európai Unió szankciókat fog hozni a két ország ellen.
Kaczynski a Gazeta Polska Codziennie lapnak nyilatkozva azonban arra hívta fel a figyelmet: az EU úgy akarja rákényszeríteni a tagállamokat a migránsok befogadására, hogy eközben nem engedélyezi a kordában tartásukhoz szükséges intézkedéseket.
Ha meg akarjuk akadályozni a migránsok részéről várható erőszakhullámot, vagy legalább a nőket meg akarjuk tőlük védeni, büntető intézkedéseket kell hoznunk. Ha büntető intézkedéseket hozunk, nagyon hamar ki fog derülni, hogy egész Európa nácinak tart minket. Ez egy ördögi kör. Ebben egyszerűen nem vehetünk részt.” – mondta.
A politikus szerint a menekültek befogadásával egy olyan társadalmi mechanizmus indulna el, amit később már nem lehet megállítani, és társadalmi katasztrófához vezet.
A kormánypárt vezetője azt mondta, ha Lengyelország hozzá akarna alkalmazkodni az EU migrációs politikájához, ehhez fel kellene adja saját kultúráját, és fel kell adja a közbiztonság eddigi – európai – szintjét.
Kedden Beata Szydlo lengyel kormányfő azt mondta, Lengyelország nem fog befogadni menekülteket, és az Európai Unió tagállamai közt nincs megállapodás a kötelező kvóták bevezetéséről, így senki nem kötelezheti a migránsok betelepítésére a tagállamokat.

http://www.hidfo.ru/2017/05/tarsadalmi-katasztrofahoz-vezetne-a-menekultek-befogadasa/