Francois Fillon francia elnökjelölt szerint Európa partnerként kell tekintsen Oroszországra a terrorizmus elleni harc során és más nemzetközi kihívások leküzdésekor.
Az elnökjelölt a Konrad Adenauer alapítvány rendezvényén felszólalva arról beszélt, hogy az eddigi, konfrontáció alapú megközelítés helyett Európa inkább arra kellene összpontosítson, hogy bizalomra épülő, nyílt kapcsolatokat építsen Oroszországgal, és ennek részeként a két fél közös erővel vegye fel a harcot a térségünket sújtó terrorfenyegetéssel.
Fillon szerint a „szankciók és fenyegetések” politikájának alkalmazása helyett az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet kell prioritásként kezelni, Oroszország viszonylatában pedig törekedni kell az állandó konfrontáció elkerülésére.
Vasárnap Fillon a Le Monde lapnak adott interjúja során úgy fogalmazott: Szíriában Moszkva erőteljes fellépése segített megakadályozni egy terrorszervezet hatalomra jutását, és Oroszország ezzel bebizonyította, hogy lényegi szerepet vállalhat Európa biztonságának szavatolásában.

http://www.hidfo.ru/2017/01/fillon-egyutt-kell-mukodni-oroszorszaggal-a-terrorizmus-elleni-harcban/