A Bild napilap birtokába jutott dokumentum szerint a kormány komolyan foglalkozik annak lehetőségével, hogy terrorszervezetek veszélyes vegyi anyagokat engedhetnek az ivóvízkészletbe.
Hetekkel a Berlinben történt terrortámadás után a német kormány annak lehetőségével foglalkozik, hogy terrorszervezetek vegyi fegyvert vethetnek be Németország területén, és nagy mennyiségű veszélyes anyagot engednének a lakossági ivóvízkészletbe. A napilap szerint a dokumentumot a hadseregnek, a hírszerző szerveknek és a katasztrófavédelemnek küldték szét figyelmeztetésként, hogy kezdjenek felkészülni egy olyan helyzetre, melynek során vegyi támadás éri az ivóvízhálózatot.
A figyelmeztetés szerint „egy eltökélt és alaposan kiképzett terrorista csoport képes lehet arra, hogy vegyi fegyvereket vessen be egy következő támadás során.” A kormány és a szövetségi rendőrség által készített dokumentumban az áll, hogy egy „iszlamista motivációjú” terrortámadás van készülőben, és ennek során „valós lehetősége van” egy vegyi támadásnak.
A jelentés szerint a német hadsereg most minden eddiginél aktívabban készül egy ilyen helyzet elhárítására. Ez nem is csoda, hiszen korábban kiderült, hogy nincsenek a helyzet magaslatán: hónappal ezelőtt szintén a Bild napilap arról számolt be, hogy az amerikai hadsereg a német védelmi minisztérium tudta nélkül szabadított el biológiai fegyvert Németország területén. A jelentés szerint a védelmi minisztérium is a sajtóból értesült arról, hogy az amerikaiak nem ártalmatlanított, hanem élő anthraxot használtak a németországi biovédelmi gyakorlatok során.

http://www.hidfo.ru/2017/01/nemetorszag-terroristak-celpontjava-valt-az-ivovizkeszlet/