angela-merkel-hidfo-ru
Az európai politikában egyre inkább elszigetelt alakká válik Angela Merkel német kancellár, mert a migrációs válság összeadódik számos más problémával – írja a Die Welt német napilap. “Kelet-Európa nem kér a német diktatúrából”.
A lap szerint Merkel “egyre magányosabbá” válik, Németország pedig az EU legfejlettebb gazdaságú országaként is politikai elszigeteltségbe kényszerül; a mediterrán országok nem tudják támogatni a migránsokat, Kelet-Európában pedig senki nem fogja követni a német diktatúrát.
A cikk megjegyzi, hogy Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban és Olaszországban sok százezer fiatal a nagyszülei nyugdíjából él, mert nincs munkalehetőség. A lap emellett felhívja a figyelmet arra, hogy kelet-európai országokban szintén az emberek többsége ellenzi a migránsok befogadását, mert saját állampolgáraik is a munkanélküliség és alacsony bérek miatt vándorolnak el Nyugat-Európába, emiatt senki nem érti, miért kellene helyettük inkább pakisztániak és irakiak tömegeit segélyezni.
A német Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint valamivel több mint egymillió migráns maradt Németországban azok közül, akik tavaly beáramlottak az országba. A Szövetségi Munkaügyi Hivatal által közzétett jelentésből azonban kiderül, hogy ebből közel egymillió migráns segélyen él.


http://www.hidfo.ru/2016/10/kozmegvetes-altal-ovezett-liberalis-vezeti-nemetorszagot/