vlagyimir-putyin-hidfo-ru
Az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat át kell vegye a kezdeményezést, innovatív lépéseket kell tegyen és kifinomult érzékkel kell meghatározza a nemzetközi helyzet alakulásának főbb folyamatait – mondta Vlagyimir Putyin, orosz államfő.
Putyin azt mondta, az SZVR munkája terén a mai nemzetközi helyzet különleges minőséget és hatékonyságot követel meg, és szükségessé vált a kezdeményező jellegű cselekvés mellett az innovatív, nem-konvencionális döntések alkalmazása.
Szeptember végén az orosz államfő Szergej Nariskinnek, az Állami Duma – az orosz parlament alsóháza – eddigi elnökének ajánlotta fel az SZVR irányítását. Nariskin SZVR-vezetőként való formális beiktatásának ceremóniáján az orosz államfő most azt mondta, a külföldi hírszerző szolgálat a külső fenyegetések széles spektrumát kell értékelje, meg kell határoznia a nemzetközi helyzet alakulásának főbb stratégiai folyamatait, hozzájárulva ezzel Oroszország gazdasági, technológiai és katonai potenciáljának megerősítéséhez, miközben ezen tevékenységének lényegi eleme az állampolgárok biztonságának garantálása.
“Természetesen, állampolgáraink biztonságát is fokozottan szem előtt kell tartani, különösen a Közel-Keleten, Afrikában, és bizonyos közép-ázsiai országokban.” – mondta.

http://www.hidfo.ru/2016/10/putyin-az-szvr-at-kell-vegye-a-kezdemenyezest/