is-facebook-the-latest-drug

…”Az fb egy energia vámpír, ami ráadásul még az irányítást is átveszi… Nagyon ügyesen, alaposan lett ez… megtervezve és aljasan kivitelezve, üzemeltetve…”

Ha valaki szintén eljut a Facebookig, ne gondolja azt, hogy bármiről is lemaradt volna. Annak ellenére, hogy jócskán elidőzhet ott, nem sok mindent kap cserébe. Legfeljebb a lelke mélyén bosszankodhat az elvesztegetett órák miatt. Ezen túl viszont még van más hátulütője is; az igazán lényeges dolgokra nem jut már időnk. Pl. személyesen vagy telefonon beszélni az igazi barátainkkal, családtagjainkkal.
A Facebook eltereli a figyelmet a fontos dolgokról és elveszi tőlük az időt. Azt a kevés és drága időt, amit ennél sokkal fontosabb és hasznosabb tevékenységgel tölthettünk volna el. Ráadásul cserében szinte semmit sem ad.
Az fb egy energia vámpír, ami ráadásul még az irányítást is átveszi. Miközben azt akarja elhitetni magáról, hogy ez egy KÖZÖSSÉGI oldal, aközben valójában elsilányítja és gyengíti az emberek közötti valódi kapcsolatokat. Valójában nem képes pótolni a telefonos és személyes kapcsolattartás a jó ismerősük és családtagok között. Max a földrajzi távolságot lehet vele gyorsan áthidalni időlegesen. Ez azonban eléggé felszínes kapcsolatra elegendő csak. A leselkedő veszélyekről már nem is beszélve.
Energia Vámpír
Nagyon ügyesen, alaposan lett ez (nem csak ez, ha nem minden ilyen típusú program) megtervezve és aljasan van kivitelezve, üzemeltetve.
Lényeg, hogy a lehető legkevesebbet kell használni, és akkor is jókora önfegyelemmel. Az emberek elsöprő többsége azonban nem ilyen, és ezt pontosan tudva ki is használják ezzel a csalival.
hate-facebookAmúgy az internetes játékok jó része is pontosan így működik, és hasonló módszerekkel operál. A hozzászokás, a függőség kialakulásának veszélye is fennáll mindegyik esetben. Virtuális pótlékot kínál a valódi kapcsolat, a valódi élmény, a valódi művelődés, önképzés, és a valódi sikerélmény helyett. (Akár az alkohol, vagy a drog.)
Ennyit a magukat hasznosnak beállító de ténylegesen romboló fb-ról és társairól.
Bár a mértéktelenség, a józan ész hiánya minden területen megbosszulja magát. Semmit sem lehet túlzásba vinni, következmények nélkül. (Sem a pihenést, sem a munkát, sem a kikapcsolódást, evést, sportot, ivást, gyógyszert. Semmit!)
A józan belátás, a mértékletesség, az EGYENSÚLY a valódi út, ez mindig meghozza a kívánt eredményt, a lélek békéjét, s mindig kifizetődik.
Egyensúly...
Fehér Farkas