2016. április 11., hétfő

Szíria

sv

Könnyen lehet, hogy Dél-Aleppo tartományban tegnap este megindult a szír kormányhadsereg várt offenzívája.
A tartomány délnyugati részében található Tumen Khan város megrohamozására készülődő szövetséges latorbandák alaposan melléfogtak a dolgoknak. Gond lehetett viszont a felderítésükkel, mert pontosan az offenzívára felkészült kormányerőkre rontottak volna rá! Cudar vége lett a latorrohamnak. Tucatnyi tankjuk, még több dzsihadmobiljuk veszett oda a pribékhordáknak, és rengeteg latoregyed nyúvadt ki, miközben a kormányhadsereg átgázolt rajtuk.
dap
Az este ráadásul az orosz-szír légierő is rázendített a térségben.
Észak-Aleppo területén sem jártak szerencsével a dzsihadisták. “Doumeira” légibázisra fájt a foguk. Bele is tört. Ezután egy hőerőmű elfoglalásával kísérleteztek. Az alkalmi lehetőséggel viszont a szír légierő remekül élt. Nagy egyetértésben a kurdokkal, aláfűtöttek a bűnbandáknak. A mintegy kétórás latorirtásba fordult csatározásban az erőmű ellen fenekedő bűnözőbandát teljesen megsemmisítették.
khal
Nem messze onnan, az amerikai légierő által támogatott “Szabad Szíriai Hadsereg” nevű bandára csapott le a rivális ISIS-horda. A “mérsékeltek” sorai igencsak meggyérültek, mire észbekaptak az amerikaiak, és göleresztettek néhány drónt. Azok meg a dzsihadistákat mészárolták. Komoly latorpusztulat volt arrafelé tegnap este.
Az orosz légierő tegnap több alkalommal is ápolgatta Raqqa martalócainak halálfélelmét. Pontosan tízszer.
Raqqa pribékjeinek irtása után rendszerint Homsz tartomány északkeleti része felé kanyarodta, és le is rendezték Es-Sühne és Arak falvak sátánivadékait.

http://www.balrad.com/2016/04/11/sziria-107/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése