Beadta a kormány a törvényjavaslatot a vasárnapi zárva tartás eltörléséről.


Már be is adta a kormány a törvényjavaslatot a vasárnapi zárvatartás eltörléséről. Az indítvány – amelyet Rogán Antal és Varga Mihály nyújtott be – úgy rendelkezne: “az üzlet nyitvatartási idejét a vásárlási szokások, a foglalkoztatottak és a lakókörnyezet érdekeinek figyelembevételével a kereskedő állapítja meg”, a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény pedig hatályát vesztené. Minden szabályozásban visszatérnek a 2015. március 15-e előtti állapotokhoz.
“A vasárnapi munkavégzés tilalma azonban az embereket megosztó intézkedésnek bizonyult. Sokan vannak az ellenzői, és nem kevesen próbálnak politikai tőkét kovácsolni magunknak a megszületett törvény kapcsán” – írta a két miniszter a törvényjavaslat indoklásában.
“Mivel a vasárnapi munkavégzés tilalma kapcsán népszavazásra kerülhet sor, fontos mérlegelnünk, hogy milyen történelmi helyzetben kerül sor népszavazásra egy ilyen kérdésben. A kormány számára ma a legfontosabb kérdés a Brüsszel által szorgalmazott kényszerbetelepítés elleni egységes fellépés. Sokak számára az a cél, hogy a kényszerbetelepítés elleni egységes nemzeti fellépést megakadályozzák. Ezt megengedni felelőtlenség lenne” – írták.
A javaslat azt mutatja, hogy győzött a népakarat – mondta a parlamentben Tóbiás József MSZP-elnök. Szerinte azonban a kormány még mindig tartozik az elszámolással, hogy miért nem akarták engedni a népszavazást. Rogán Antal azt válaszolta neki: “egy kormányzásnál mindig nagyon fontos, hogy egy kormánypárt tisztában legyen azzal, hogy arra kapta a mandátumát, hogy az emberekkel együtt kormányozzon”. “A kormány képes volt arra, hogy mérlegelje: az egyéni képviselői indítványra elfogadott törvény megtette-e a hatását” – tette hozzá. Szerinte nem sikerült a családon belül meggyőzni a nőket, “márpedig a nők véleménye mindig is nagyon fontos volt számunkra”.
“Az eredeti ötlet a mienk volt, de a megvalósítás módja nem a mienk” – mondta Harrach Péter . Mint mondta, a KDNP elfogadja a kormány érdekeit, de “a munkavállalók érdeke a szabad vasárnap, és bármikor lehetőség lesz erre, mi mellette leszünk”.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: MEGZAKKANT A DÖBRÖGISTA HORDA! ROSSZUL ÁLL A SZÉNA!
Hát gyorsan nekiállnak boglyát igazgatni. A vasárnapi boltzár-ők is érezték-SENKIT NEM ÉRDEKELT! Viszont hordaellenes éle lett volna, és egy olyan SIKERES NÉPSZAVAZÁS AMI ELLENÜK IRÁNYUL, politikai értelemben kivégezheti őket. És mivelhogy ŐK MÁR CSAK EGYETLEN TÉMÁBAN SZÁMÍTHATNAK az ország lakói többségének támogatására-migráció-ellenesség-hát abban a témában tartanak népszavazást!
MAGYARORSZÁG FELELŐS KORMÁNYA NEM MER AZ ORSZÁG SORSÁT BEFOLYÁSOLÓ KÉRDÉSBEN BRÜSSZELLEL SZEMBEN TÖRVÉNYT ELFOGADTATNI!-INKÁBB NÉPSZAVAZÁSOSDIT JÁTSZIK!
A Döbrögisztánt uraló-fosztogató rablóhorda csábvicsora ez a magyar népre! Egy álságos és undorító viselkedés a NÉPAKARAT ÉLÉRE ÁLLNI!
A betelepítés ellen is meghozhattak volna egy törvényt, oszt’ jónapot! Próbálja meg az EU-mégis! Ha a dolog a boltzár esetén megléphető-ÍME!-miért nem alkalmazható amigránsbetelepítési tervek ellen?
ESETLEG AZ ÁLLAMI FÖLDEK ELADÁSÁT ELLENZŐ NÉPSZAVAZÁSI KEZDEMÉNYEZÉSNEK IS ÚGY PRÓBÁLNAK ELÉBE MENNI, HOGY HOZNAK EGY TÖRVÉNY-VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL? HOGY TILOS AZ ÁLLAMI FÖLDEK ELADÁSA?
Aligha ilyesmiben gondolkonak!-DE VALAMI HASONLÓBAN AGYALHATNAK! Hiszen még mindig fut két-KORMÁNYELLENES NÉPSZAVAZÁSI KEZDEMÉNYEZÉS! És mindkettő igencsak vonzó a magyarok számára! És mindkettő halálos veszély a döbrögista horda számára!
Ma már-és a jövőben!-minden a nem a döbrögisták által kezdeményezett népszavazási kezdeményezés politikai indíttatásű, és hordaellenes!
ÉG A TETŐ A BŰNSZERVEZET FEJE FÖLÖTT! MÁR CSAK RÁJUK KELL ROGYASZTANI, ÉS ARRA VIGYÁZZNI, HOGY EGY SE JUSSON KI AZ ÉGŐ HÁZBÓL!