Impozáns házban lakik Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja, Mészáros Lőrinc. A villa, amelyben az egykori gázszerelő él, százmilliókat érhet.
Felcsút polgármesteréről, Mészáros Lőrincről köztudott a falujában, hogy a terepjárók nagy rajongója. A helyiek szerint a miniszterelnök barátját sokat látni egy – újonnan legalább 30 millió forintot érő – Mercedes terepjáróban, amely azonban nem szerepel polgármesteri vagyonnyilatkozatában. Nem csak ez az autó, hanem még öt különböző terepjáró állt annak a luxusvillának a kertjében, amelyet a hivatalos tulajdoni lap szerint nem Mészáros, hanem a feleségével közösen tulajdonolt cége, a Mészáros és Mészáros Kft. birtokol.
lb
A Felcsút határában található, hatalmas, modern stílusú ház tekintélyes méretű kertjében ottjártunkkor tucatnyi ember gondozta a növényzetet. A kapunál őrbódé áll, az ott strázsáló férfi folyamatosan nyomon követte a mozgásunkat a kerítés körül. Később egy fekete Audi lassított le munkatársaink mellett, a benne ülő egyik férfi pedig arról érdeklődött, hogy a környéken lakunk-e.
A polgármesternél parkoló terepjárók egy külön erre a célra kialakított, fedett építmény alatt pihennek, vele szemben egy hatalmas melléképület áll. A Bors által megkérdezett ingatlanszakértők szerint a fotók alapján az épületegyüttes 100 és 300 millió forint közötti összeget érhet, bár az elhelyezkedés szempontjából nem a legjobb választás. Lényegében a falu legszélén található, viszonylag távol a központtól.
pkl
Mészárost a helyiek ritkábban látják a polgármesteri hivatalnál, inkább cége központi székhelyén tölti az idejét. Az iroda a település centrumában van. A polgármester nevén Felcsúton egyetlen ismert ingatlan sincs, vagyoni helyzete így kevéssé határozható meg. A Hatvanpuszta közelében kialakított óriási birtokot Mészáros bérli Orbán édesapjának cégétől. Az ingatlanról a polgármester korábban azt nyilatkozta: csak a mezőgazdasági gépeit tartja ott.
(bors)
Bal-Rad komm: “…bár az elhelyezkedés szempontjából nem a legjobb választás…”
-Szegény jó Lőrinc koma! Már csak a cigánysoron túl, a szeméttelepen innen talált helyet, ahol fölhúzhatta a kalyibáját.
Egyik tegnapi cikkünkben (http://www.balrad.com/2016/04/10/gorbe-tukor/) foglalkoztunk a magyar népesség költekezési szokásaival. Ami szerint-STATISZTIKAI ADAT-leggazdagabbjaink havonta 132 ezer forintot költenek magukra fejenként és havonta.
A jó Lőrinc CSAK AZ AUTÓIRA költhet (ne) ennyit-ha bele sem ül egyikbe sem-havonta. De hát LEHET hogy nem is az övé! MERT NINCS A VAGYONNYILATKOZATÁBAN! (Lehet, hogy csak cégautók! Vagy a zasszonyé! Vagy a gyereké!)