Stranded refugees and migrants try to bring down part of the border fence during a protest at the Greek-Macedonian border, near the Greek village of Idomeni, February 29, 2016. REUTERS/Alexandros Avramidis

Görög, Macedón határ; Idomeni 2016. 02. 29. – (Második Röszke)

10 ezer illegális bevándorló torlódott fel Idomeninél, s a jelek szerint eltökélték, hogy mindenképpen átjutnak a határon. A macedónok határozottak, védik a kerítésüket.
Az alábbi német filmben megtévesztő módon elsősorban nőket és gyerekeket láthatunk, holott nem ők törték be a határkapukat, hanem a nagy többségben lévő fiatal muszlim férfiak. (Ahogyan a fenti képeken is láthattuk). A frontvonalon (mert ez már háború) semmi keresnivalójuk sem a nőknek, sem a gyerekeknek. Őket kellene védeniük elsősorban a muszlim férfiaknak, ehelyett pajzsként tolják előre őket, ahogyan ezt már láthattuk Röszkénél.
Mindeközben a görög rendőrök a telefonjaikon játszottak, vagyis nem csináltak semmit, nem akadályozták meg a bűncselekményeket, mert a határkapu betörése, a macedón rendőrök megtámadása, bizony már ezt jelenti.
Elmondhatjuk, hogy Görögország erkölcsileg már elesett, ahol bármit megtehetnek a muszlimok. S valós fizikai eleste is már csak idő kérdése.

Invázió – lőparancsra van szükség

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint nem migráció, nem népvándorlás, hanem invázió zajlik Európában.
Az M1 aktuális csatornán Földi László kedden azt mondta, a határokon a katonákat “lőparanccsal” kellene bevetni, hiszen a migránsok a fegyver puszta látványától nem rettennek meg, mivel azt otthon is láttak, a fegyver használatával lehetne visszatartani őket.
Úgy fogalmazott, hogy már háború zajlik. Ha ezt elismernék Európában, akkor azt lehetne mondani, hogy az embercsempészek szabotőrök, akik a hátországban támadják a védelmet, és így rájuk nem vonatkozna a hadifogolytörvény – jelentette ki.
Beszélt arról is, hogy Törökországnak mint a NATO tagjának kötelessége lenne megakadályozni az inváziót, mégsem tesz semmit, amiért akár a NATO-tagságától is meg lehetne fosztani.
Szabad Riport  – Reuters – N24 – MTI

+1 – Bátor magyar tudósítók a görög-macedón határon

Az M1 tudósítója Muci Attila és kollégái, a helyszínről tudósítanak az Idomeni frontvonalról. Ott vannak az események sűrűjében, mellettük robbantak a könnygáz-és hanggránátok, testi épségük folyamatosan veszélyben volt/van.
Ennek ellenére folytatják munkájukat, hogy tudósítsanak minket a történtekről. Bátorságukért és elszántságukért elismerés illeti őket.
Legfrissebb tudósításuk a Híradó honlapján itt látható >>