Kardigan ankarai szultán tegnap gyakorlatilag beismerte, hogy birodalma hadban áll Szíriával, és hogy meglehetősen feszültek a kapcsolatok Iránnal.
Hogy ezen beismerésének köszönhető-e, az USA külügyminisztériuma azt tanácsolta az amerikai turistáknak, hogy nagy ívben kerüljék Törökországot.
kül
Moszkvában pedig a Védelmi Minisztérium részéről Szergej Kuralenko altábornagy figyelmeztette a világot: nem igazán szolgálja a szíriai megbékélés ügyét az, hogy az ankarai maffia hadserege a Szíriával közös határ török oldalán egyre több katonai erőt von össze, és mindenféle erődítési munkálatokat végeznek vad iramban. Az pedig kimondottan ártalmas lehet a meglehetősen törékeny békefolyamatra, ha még át is ágyúzgatnak szír területre Kardigan (és a NATO) katonái!
Szíriában “amúgy tart a fegyvernyugvás”! A kormánycsapatok és a szövetségeseik nem bántják a “mérsékelt” martalócokat. Akik közül a Daraa-katlanban tegnap három újabb banda tette magáévá a béke eszméjét. Talán sokat mond a helyzetről, hogy a tűzszünethez csatlakozó három társaság összlétszáma maximum száz egyedből áll. Vezéreikkel együtt. Igazi, valódi martalóccsapatok ezek, melyeknek pribékjei a dolgozó polgári lakosság sarcolására álltak össze bandákba. Aztán kinevezték magukat “ellenzéki” szervezetnek. Egyetlen közös ideológiájuk: MUNKA NÉLKÜL, SARCBÓL JÓL ÉLNI!
A fegyverszünetben nem érintett, kipusztításra ítélt ISIS és “Dzsabhat en-Nuszra” bűnbandák elleni kormányzati akciók tegnap is nagy erővel zajlottak Szíriában. Hangsúlyosan Aleppo tartományban, ahol az “Élet Útja” megtakarításával végző kormányerők a tartományi fővárosra összpontosíthatnak.

Lendületből kipucolták a dzsihadistákat Hammam-településről, és Tel Mastale hegység magaslati pontjaira vették be magukat. Közben azért rendesen megkurtították a hordák zsoldlistáját, és technikai készleteit.
A szír légierő a “Shayrat” légibázis ISIS latorfészkeit rombolta porrá, és Deir ez-Zornál egy dzsihadista konvojt semmisített meg tegnap. Jelentések szerint igencsak fájdalmas hatást okozva Deir ez-Zor banditáinak.
Homsz város kormánycsapataira nyitott tegnap délután tüzet a “Dzshebhat-en-Nusra” martalócbanda “tüzérsége”, amolyan minden-mindegy alapon. Mostmár valóban mindegy nekik.
Szíria latorfővárosában-Raqqában-egyetértés hiány alakult ki a sátánfattyak között.
Raqqa al-Furruszija nevű városrészben közel száz dzsihadista féreg adta ki a páráját a kirobbant testvérháborúban. Az ok: vannak sokan, akik beleuntak a latorlét megpróbáltatásaiba, és egyelőre még semmi hajlandóságuk a közeljövőben a paradicsomba költözni. Amire bizony egészen kiváló esélyeik vannak.
A földi léthez leginkább ragaszkodó mór származású, HOLLAND ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL bíró sátánisták dezertálásra adták volna a fejüket. Ők még szerettek volna kicsit füvezgetni meg hasonló élvezkedésekkel múlatni az időtt Amszterdamban-MEG EURÓPÁBAN-de hát szándékaikat fölfedték a hithűek, és maradásra akarták őket “rábeszélni”! Ebből lett a vita.
Egyébként az Iszlám Állam hordájában nagyjából 200 holland állampolgárságú sátánista gyilkolászgat. Köztük vagy ötven nyőstény is.
http://www.balrad.com/2016/03/01/sziria-72/