Az elmúlt napok legádázabb harcai zajlanak a szíriai ősi romváros Palmüra közelében. Az ISIS terrorbanda, amely tavaly májusában foglalta el Palmürát, hihetetlen latoregyedveszteségeket szenved a szír hadsereg csapásaitól. Várható, hogy Palmüra latorjai a mai napon végképp ki lesznek pusztítva.
plm
Az északnyugati országrészben Latakia és Hama tartományokban az an-Nuszra Front hírhedettjeit és egyéb dzsihadita bűnbandákat irtja nagy buzgalommal és nem kis szakértelemmel a kormányhadsereg. Tegnap este viszont a terroristák nemkis szerencséjére, Latakia hegyvidéki részeire komoly köd ereszkedett. Úgyhogy a térségben mára virradóan teljes a fegyverszünet.
köd
Aleppo városában szorul a hurok a városban rekedt latrok nyaka körül. A vesztüket érző fenevadak már a maguk barkácsolta “ördögágyúkkal” próbálkoznak. A kormányerőknek kárt nem igazán tudnak ezekkel a rájuk nézve is igencsak veszélyes tákolmányokkal okozni, ám a helyi civeleket eléggé meggyötrik.
Aleppotól délkeletre Banes falunál is komoly latorirtást vitt véghez a szír kormányhadsereg. Cirka százötven “Dzshebhat an-Nusra” férget haraptattak fűbe. A jószerével már csak kézifegyverekkel rendelkező bűnbandát az utolsó egyedig megsemmisítették.
A Damaszkusz környéki Kelet-Gutában és a “szent városban” Raqqában a tezsvírháború és a kormányhadsereg ritkítja a martalócállományt. Ráadásul Raqqában ISIS latorvezért, Mahmoud Ahmed al-Kaleezi martalócparancsnokot vágták hidegre. Nem tudni kik.
tnk
A kurd milíciák tegnap elfoglalták Al Huvayshah, Shalyaliya, Malihat Tara, Barak településeket, és a gazdag olajmezői miatt fontos Abu Hashabat. Az olajmezővel együtt. Ez sokkal jobban fáj az IÁ-nak, mint a közel háromszáz latoregyed pusztulása.
http://www.balrad.com/2016/03/10/sziria-79/