2016. március 10., csütörtök

Fogolycserét javasolt szerdán az ukrán elnök Moszkvának, hogy elérje Nagyija Szavcsenko ukrán katonai pilótanő kiszabadulását, akit börtönbüntetés fenyeget Oroszországban.

pore
Petro Porosenko ezt egy sajtótájékoztatón vetette fel Ankarában. Ha engem kérdeznek, hogy lehetséges-e a csere, azt mondanám, hogy igen, és erre alkotmányos jogom van – mondta, hozzátéve, hogy eddig semmiféle elfogadható kezdeményezés nem volt az ügyben.
Szavcsenkót azzal vádolják Oroszországban, hogy bűnrészes egy Luhanszk megyei aknatámadással megölt két orosz tévés halálában, mert az újságírók tartózkodási helyének koordinátáit megadva ő irányította rájuk a tüzet.
szav
Szavcsenko az “éhségsztrájkja” csúcsán. Mióta éhségsztájkol-mert éhségsztrájkol-hat kilót hízott…mióta letartóztatták.

A pilótanő akkor szabadságon volt a légierőtől, és belépett a kelet-ukrajnai szakadárok ellen harcoló Ajdar önkéntes alakulatba.
A moszkvai hatóságok azt állítják, hogy a pilótanőt orosz területen fogták el. Szavcsenko viszont az oroszbarát lázadókat vádolja azzal, hogy ők fogták el Kelet-Ukrajnában, s azután kiszolgáltatták Oroszországnak.
(MTI)
Bal-Rad komm: Szavcsenko-aki közben “népképviselővé választatott” Gázos Julcsa Batykivscsina nevű Rada-társulatába-miatt vannak az utóbbi napokban Kijevben a tüntetések az orosz nagykövetségnél, de volt demonstráció tegnap Szentpéterváron és Berlinben is.
sa
Strasbourgban is akciózgattak, a Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen hozandó nemzetközi szankciókat követelve! Érdekes, hogy ezenközben viszont Szavcsenko tettét senki nem vitatja, viszont kifogásolják, hogy orosz állampolgárok meggyilkolásában való közreműködéséért Oroszország területén vonják felelősségre. Szavcsenko elrablásával és “orosz kézre adásával” vádolják az LNR-t, miközben az ukrán határőrizeti szervek regiszteréből világosan kitűnt, hogy az akciót követően, ugyanazon a napon, Szavcsenko egyedül lépte át a Harkov-régió határátkelőjén az ukrán-orosz határt, és váltott másnap vonatjegyet Voronyezs pályaudvarán Moszkvába. Az időközben elrendelt körözése alapján ott ismerték fel, és tartóztatták le.
Hazugság tehát az az állítás, hogy elrabolták és Oroszország területére hurcolták, kvázi az orosz igazságszolgáltatás kezére adták. Ám ha így is történt volna?-NEM LENNE PÉLDA NÉLKÜLI A DOLOG A VILÁGBAN!
A tegnapi Valcman-bejelentés érdekessége sem a Szavcsenko körüli felhajtás. Hanem sokkal inkább a helyzín az érdekes. Ankara!
A két maffiaállam a legmagasabb szinteken, rendszeresen tanácskozik, szövetkezik, egyeztet-a közös legfőbb ellenség-Oroszország ellen! Nem túlzás kijelenteni, hogy katonai szövetséget koholnak. A nyolcvanmilliós NATO-tag Törökország, és a negyvenmilliós Maradék-Ukrajna katonai szövetsége és HÁBORÚS AKCIÓEGYSÉGE KOVÁCSOLÓDIK már egy jó ideje. A “fő a mennyiség!”-jelszóval. A nagyjából mennyiségileg hasonló orosz hadsereg legyőzéséről való közös ábrándozás jegyében. A minőséget mellőzve. (Miközben a háttérben a NATO is hideglelős aggodalommal figyeli a nagy barátkozást a két latorállam között, amelynek már komoly-kézzel fogható- fejleményei láthatók a Krím és Donbassz határain. Törökországból importált iszlamista terrorbandák formájában.)
Valcman tegnap jól be lehetett ismét nyakalva Ankarában, amikor ezt a “fogolycserés” baromságot brunnyogta.
Ugyanakkor Oleg Ljasko kijevi “bandagazda” egy méltányolható csereajánlatot fogalmazott meg Oroszország felé. Eszerint ők boldogan belemennének, ha Oroszország szabadon bocsájtaná Szavcsenkot Valcman Petroért cserébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése