ARCHIV - Erika Steinbach, Praesidentin des Bundes der Vertriebenen (BdV), am 18. Maerz 2009 waehrend der BdV-Bundesversammlung in Berlin. Vertriebenenpraesidentin Erika Steinbach will auf einen Sitz im Stiftungsrat fuer das Zentrum gegen Vertreibungen verzichten, wenn ihr Verband dafuer mehr Gewicht in dem Gremium erhaelt. Zudem soll der Bund der Vertriebenen kuenftig ohne Einflussnahme der Bundesregierung ueber die Entsendung seiner Vertreter entscheiden duerfen. Eine entsprechende Gesetzesaenderung will Steinbach mehreren Zeitungsberichten zufolge am Dienstag, 5. Jan. 2010, vorschlagen. (AP Photo/Franka Bruns, Archiv)   ---  FILE - In this March 18, 2009 file photo Erika Steinbach, President of the Federation of Expellees, BdV, speaks during a Federal Convention of the BdV in Berlin, Germany. (AP Photo/Franka Bruns, File)
Erika Steinbach, Angela Merkel pártjának emberi jogi szóvivője egy olyan képet tett közzé a Twitteren, ami előrevetíti, hogy 14 év múlva a fehér lakosság kisebbségbe kerül Németországban.
A Kereszténydemokrata Unió emberi jogi szóvivője úgy gondolja, Németországban 14 év múlva a kisebbségek jogvédői már a fehér lakossággal kell foglalkozzanak, mint etnikai kisebbséggel. Az általa posztolt, “Németország 2030” feliratú fotón egy csoport sötét bőrű személy kérdezi az egyetlen fehér gyermektől, hogy honnan jött.
Steinbach szombaton tette közzé a képet saját Twitter-fiókjával, amire közéleti szereplőktől főként negatív reakciókat kapott válaszul. A képviselőt most rasszizmussal és populizmussal vádolják. Ulrich Kelber, a szociáldemokraták képviselője “mély sajnálatát” fejezte ki, – de nem a fehér lakosság kisebbségbe jutása, hanem a “rasszista kép” miatt.
Steinbach azonban azt felelte; “mindazoknak, akik tagadják a valóságot: Németországban ma már tömegek aggódnak amiatt, hogy az őslakosok kisebbségbe jutnak.”
A politikus hétfőn a Bild napilapnak nyilatkozott, ahol kifejtette, hogy a fotó nem populizmus, ezt a képet egy aggódó apa küldte neki Frankfurtból, aki levelében megírta, hogy a gyermekeinek csak két német osztálytársa van. Steinbach szerint 2030-ban Németország úgy fog kinézni, mint a képen, azt leszámítva, hogy azon nem arab menekültek láthatóak. A Bildnek nyilatkozva elmondta, hogy ezt hivatalos adatok támasztják alá, de a statisztika ismerete nélkül is látható, hogy “a nagyobb városokban a lakosság jelentős hányada már nem-német”.


http://www.hidfo.ru/2016/02/nemet-politikus-2030-ra-feherek-kisebbsegbe-jutnak/