Rijad kérésére összeröffenti az Arab Liga válságtanácskozását a szervezet-közölte tegnap a társulás főtitkárhelyettese, Ahmed bin Helli.
Rijad kezdeményezi “Irán elítélését, mert az arab egység kikezdésén mesterkedik, és arab belügyekbe avatkozott be.”
snk
Szaud-Arábia lángoló teheráni nagykövetsége
A térségben egyébként tovább tart a durcáskodás a Nimra al Nimra siita prédikátor éveleji szaudi lenyakazása miatt kirobbant Iráni hepaj nyomán. Már mindkét ország leállította a másik viszonylatában közlekedő légijáratait. A sivatagi királyság mindennemű gazdasági, kultúrális, tudományos és kereskedelmi kapcsolatot felfüggeszt Iránnal, és megtiltotta az alattvalók Iránba való utazásait. Irán is arra szólította fel állampolgárait, hogy tartózkodjanak a szaudi utazgatásoktól.
Eközben egyre több politikai elemző vallja világszerte, hogy kizárólag Moszkva képes kezelni az iráni-arab válságot, mert a térségi “gazdában” rettenetesen csalódottak a Közel-Kelet eme régiójának országai. “Washington-amely nagyon messze van-béna Donald kacsaként totyorog a probléma közepén. Oroszország pedig földrajzi közelsége okán, visszaszerzett respektjét felhasználva, képes a villámhárító szerepkör betöltésére, ezzel pedig az USA pozícióinak teljes szétzilálálására”-állítják.


http://www.balrad.com/2016/01/05/valsagtanacsra-gyul-az-arab-liga/