2016. január 25., hétfő

Csaknem 800 ezret keres Zugló átláthatósági biztosa

Közel 800 ezer forintot keres Zugló átláthatósági biztosa. Békefi László 2015. márcusában kötött szerződést az önkormányzattal.
Bruttó 777 300 forintot keres Zugló átláthatósági biztosa – tudta meg az Origo. Békefi László még 2015 márciusában két szerződést kötött az önkormányzattal.
Két szerződés
Az egyik megállapodásban az szerepel, hogy havi bruttó 200 ezer forint plusz áfa megbízási díj ellenében Békefi a kerület számára elvégzi az átláthatósági biztossággal járó feladatokat.
A másik szerződésben az áll, hogy Békefit megbízzák a 2010-14-es időszakra vonatkozó szerződések átvizsgálásával. Mindezt havi 20 órai időkeretben kell elvégeznie Békefinek havi bruttó 500 ezer forintos bérezésért. A XIV. kerületben 2010-14 között fideszes többség mellett Papcsák Ferenc volt a polgármester.
Békefi emelett a tulajdonosi és közbeszerzési bizottság külsős tagjaként havi bruttó 77 300 forintot keres.
zug
Az átláthatósági biztos havonta így összesen bruttó 777 300 forintot kap kézhez.
Összehasonlításképpen Karácsony Gergely polgármester havonta bruttó 747 900 forintot keres.
Az átláthatósági biztos jövedelmére a január 21-i testületi ülésen Várnai László, a Civil Zugló Egyesület képviselője kérdezett rá. Békefi jövedelme ezután lett nyilvános. Békefi László egyébként a 2014-es önkormányzati választáson az MSZP delegáltja volt a kerületi választási bizottságban.
Nem panaszkodhattak
Mint arról az Origo még 2014 őszén beszámolt, az addig ismert tiszteletdíj-rendeletek alapján feltehetően Zuglóban kerestek a legjobban a képviselők. Közülük is az MSZP-s Sápi Attila, aki havonta bruttó 502 450 ezer forintot kapott. De nem panaszkodhatott a képviselőtestület többi tagja sem, hiszen sokan havi bruttó 300 ezer forint feletti összeget kaptak a testület döntése alapján. Karácsony Gergely akkor arról beszélt, hogy ezzel elkerülhető lesz a korrupció. Később csökkentették a fizetéseket a kerületben.
Eltűnés
Zugló 2016 januárjában azzal került az országos hírekbe, hogy eltűnt Sápi Attila MSZP-s képviselő. A politikus január 5-e óta nem adott életjelt magáról. Sápi Attiláról kiderült, hogy egy nem létező cégben dolgozott ügyintézőként, míg egy másik vállalkozása után több mint 100 millió forintos adósság maradt.
(Kovács András)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése