2016. január 25., hétfő

A legfrissebb szíriai harctéri jelentésekből nagyon úgy tűnik, hogy mintha felpörgött volna a latormentesítő gépezet a közel-keleti országban.

A szír kormányerők 5. páncéloshadosztályának 15. dandárja tegnap kora estére birtokba vette Sheikh Miskin 80 százalékát. A városban fészkelő banditák elleni sikert nagyban segítette, hogy az orosz légierő tegnap 9 alkalommal csapott le ottani zsiványfészkekre. Itt az “An-Nusra Dzshabhat” és a Szabad Szíriai Hadsereg pribékjei Allahu Akhbaroznak egyfolytában! Mint szenvedő felek.
Deir ez Zor városában az Iszlám Állam dzsihadista martalócait üti-vágja mostmár a kezdeti bukdácsolásokat követően a szír kormányhadsereg, amely ha lassan is de biztosan kerekedik a sátánfattyak bandája fölé.
Aleppo tartományban a szír-orosz légipáros vad latorirtást végzett tegnap Aran, Aluan, Vadiya, Dzheyret El IMIM, Kafra, Rasmi El-Krum Mondd Rifaat, Taiba, Tugay, Hmayma-Kebir, El Afesh, és Al-Bab terroristafészkei bombázásával.
Latakia tartományba kipusztították a szír kormányerők a terroristabandákat Rabia és Ar Roud, Beit Balder, Gebelli, Guebbara, Darvishan, Beit Ablak és Sharan településekről, és ellenőrzésük alá vették őket.
Kelet-Gutában Haouch Kharabban is sikeres volt a szír kormányhadsereg tegnapi napja. Az Alloush Zahran hiénavezér decemberi kinyúvasztása utáni letargiából nem képes magához térni Damaszkusznál a “Jaish al-Islam” brigantihorda, amely tegnap is bukott vagy hetven pribéket. Nem is csoda, hogy harci moráljuk már a nullánál konvergál. Persze nem csak a letargiájuknak köszönhető, hanem a kormányhadseregnek is, hogy ezt a produktumot tegnap a Damaszkusz-Homs autópályán előadták.
Aleppoból két esztendeje Homszba menekült szír családok százai várják-remélik sorsuk jobbra fordulását, hogy visszatérhessenek Aleppoba.
Az ún. “Daraya-kazán” martalócainak melegérzete is igen magas mostanság. Tegnap is tovább szűkült a búvóhelyek mérete, és ezáltal növekedett az egy négyzetméterre eső gránátok száma. Ez pedig a pribékekre nézve nem igazán hízelgő fejlemény.
A jemeni Saana térségében a minap egy “ősrégi” szovjet légelhárító rakétarendszerrel, az 1957-ben a Szovjetunióban hadrendbe állított “Dvina” komlexummal kaptak le egy szupermodern amerikai drónt. Valakik.
http://www.balrad.com/2016/01/25/sziria-zakatol-a-latordaralo/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése