2015. december 30., szerda

Törökország megint rossz hírt kapott Moszkvából. Az orosz Külügyminisztérium FELSZÓLÍTÁSÁT.

“Felszólítjuk Törökország kormányát, hogy az ország délkeleti térségében élő kurd népcsoport elleni erőszak megszüntetése érdekében haladéktalanul tegye meg a hatékony intézkedéseket, és a megrekedt békefolyamatot kizárólag politikai eszközökkel indítsa újra.”
Oroszország a leghatározottabban elítéli a kurd probléma Törökország által favorizált erőszakos megoldását, ami az orosz külügy szerint a válság eszkalációjána gyors veszélyével fenyeget.
tör
Nem állunk messze az igazságtól akkor, amikor abbéli véleményünknek adunk hangot, hogy az ankarai maffia számára igencsak rossz évvégi hír ez, ami cudar 2016-ra enged következtetni! Pedig Moszkva szólt jó előre!

http://www.balrad.com/2015/12/30/moszkva-uzent-ankaranak/




A
török hadsereg a terroristák oldalán hadba lépett Szíriában

Basar al-Dzsafari, Szíria ENSZ-nagykövete levelet küldött az ENSZ főtitkárának és a Biztonsági Tanácsnak, amelyben kijelentette; Törökország fegyveres erői közvetlen részt vesznek a Szíriában működő terrorszervezetek támogatásában. A török hadsereg támogatóan lépett fel az Iszlám Állam offenzíváiban Szíria területén.
Dzsafari a levélben kifejtette, hogy azok a fegyveres csoportok, melyek 2011 óta háborút vívnak a szíriai állam ellen, közvetlen katonai támogatásban részesülnek regionális hatalmak részéről, beleértve az Erdogan-rezsimet is. Törökország nem nézte tétlenül, hogy a kormányerők – szövetségeseik segítségével – közel jutottak a terrorszervezet felszámolásához, és immár Szíria területén folytat hadmozdulatokat az Iszlám Állam szövetségeseként.
Dzsafari emlékeztetett, hogy Törökország a háború folyamán mindvégig beavatkozott Szíria belügyeibe, ez a beavatkozás azonban “egyre sokrétűbbé válik, beleértve a török fegyveres erők által a terroristáknak történő katonai segítségnyújtást is”.
A levél szerint Ankara a szíriai fegyveres erők ellenében segítette a terroristákat bejutni Szíria területére, és a török katonák fedezőtüzet biztosítottak az Iszlám Állam szíriai határon belépő alakulatai számára.
Dzsafari a levélben kijelenti, hogy a török elnök az Oszmán Birodalom helyreállítását tűzte ki céljául, és törekszik a más országok területén élő, török etnikum által lakott területek elcsatolására. Szíria ENSZ-követe a levélben részletesen kifejti, hogy Törökország bűncselekményeket követ el azon szíriai menekültek ellen, akik az Ankara által támogatott ISIL terrorszervezet elől menekültek el. Dzsafari levele szerint az Erdogan-rezsim szervezésével a terroristák tömeggyilkosságokat hajtanak végre, és a térségben kiterjedt szervkereskedelem zajlik, az Erdogan-rezsim által irányított szervezetek “tudtával és közvetlen részvételével”.
Dzsafari felszólította a nemzetközi közösséget, hogy vessen véget Törökország szíriai menekültek elleni agressziójának. Az ENSZ-nagykövet visszahivatkozott arra az orosz gépre is, ami Szíria területén vett részt a terrorellenes műveletben, és a török légierő Szíria légterében lelőtte. Elmondása szerint nem ez volt az első eset, hogy Törökország fegyveres konfliktust vállal a terrorszervezet védelmében; a török fegyveres erők már több alkalommal összetűzésbe kerültek a szíriai kormányerőkkel, mert a török hadsereg támogatja a terrorszervezet offenzíváit.

http://www.hidfo.ru/2015/12/a-torok-hadsereg-a-terroristak-oldalan-hadba-lepett-sziriaban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése