2015. december 16., szerda

Szíriában tegnap csoda történt.

A “Szabad Szíriai Hadsereg” csapatai harcokba bocsátkoztak Raqqa-környékén a dzsihadistákkal. Ráadásul segítette őket ebbéli igyekezetükben az orosz-szír légipáros is. 18 bevetéssel. Az orosz erők szíriai megjelenése óta ez először fordult elő.
Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz légierő vezérkara műveleti parancsnokságának igazgatója tájékoztatása szerint tegnap az orosz légierő fellépésének eredményeképp mintegy 150 latoregyed került Szíriában terítékre. (Becsült szám) A hozzájuk tartozó technikával egyetemben. Kiváltképp sikeres akciókat hajtottak végre El-Karate és Palmüra térségében.
A szír kormányhadsereg a tegnapi naptól rendszeres napi használatba állította a kuweyrisi légitámaszpontot. Mindjárt egy helikopter ezred kezdett el működni. A martalócok nem éppen felhőtlen örömére.
Az “al-Nusra Dzshebhat” latorbandát tegnap este ismét érzékeny veszteség érte Aleppotól délre. Bár ehhez már kezdenek hozzászokni! A nagyobbik baj a “Talált Tárgyak Osztálya” miatt van. Az ankarai maffia aggodalmát növelve. Meglehetősen komoly mennyiségű TÖRÖK SZÁRMAZÁSÚ MUNICIÓRA bukkantak a szír kormányerők, a kitakarított területen. Köztük elég friss ellátmánnyal is.
muní muní1 muní2
Egy Mark Oberholc nevű szerencsétlen texasi vízvezetékszerelő pedig a nyáron eladta a furgonját. Egy autókereskedőnek. Az pedig továbbadta egy török “importőrnek”! Mígnem a napokban a texasi vízvezetékszerelő viszontláthatta a masináját-Szíriában készült felvételen. Géppuskával fölszerelve, egy vadul lövöldöző dzsihadistával. Még a szakmai reklámot sem távolították el az autóról.

auto
http://www.balrad.com/2015/12/16/sziria-19/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése