Belgium védelmi minisztere, Steven Vandeput hivatalosan is visszautasította a rendelkezésre álló költségvetésből 83 millió euró kifizetését, amit az új NATO-bázis építésére fordítottak volna.
A RTBF hírügynökség beszámolója szerint Vandeput nem volt hajlandó kifizetni azt a 83 millió eurót, ami a NATO Kommunikációs és Információs Ügynöksége (NCIA) létesítményének építéséhez lenne szükséges. A Casteau közelébe tervezett építkezés finanszírozásáról még a korábbi kormány hozott döntést. A RTBF ennek kapcsán hangsúlyozza, hogy a védelmi miniszter a Belgium volt miniszterelnöke által hozott döntést nem hajlandó végrehajtani, miközben annak lehetősége is felmerült, hogy az építkezés nem 83, hanem 120 millió eurót igényelne.
Az ország korábbi kormánya 2014 áprilisában, közvetlen a választások előtt engedélyezte, hogy a NATO kiberbiztonságáért felelős hivatal Belgiumban létesítsen egy központot. Ehhez azonban nem biztosították a szükséges forrásokat, a megbukott kormány mindössze a NATO-bázis létesítésének törvényi hátterét alkotta meg, amikor a közvélemény-kutatásokból már egyértelműen látható volt, hogy elveszítik a választásokat.
Steven Vandeput a volt kormányfőt vádolja azzal, hogy felelőtlen döntésével veszélybe sodorta a védelmi költségvetést. A Michel-kormány már beiktatását követően két részre bontotta a projektet, hogy az minél hamarabb megvalósulhasson, Vandeput szerint azonban ehhez nem állnak rendelkezésre a szükséges források.

http://www.hidfo.ru/2015/12/koltsegvetesi-akadalyokba-utkozik-az-uj-nato-bazis-epitese/