2015. december 10., csütörtök

Donbassz

A donyecki repülőteret ágyúzgatták tegnap-szokásukhoz híven-Valcman latortüzérei! Ugyancsak szokásukhoz híven-jól bevodkázva. Hiba csúszhatott a műveletek egyikébe, mert az ÁLTALUK MEGSZÁLLVA TARTOTT Opitnoje egyik faluszéli dűlőútján haladó terepjárójukat rendesen telobekapták. Két valcmanista pribék azonnal kinyúlt, másik kettő “szerencsésebb” volt. Azokat kórházba vittek összefércelésre.
A kijevi udvari hírverők “aknára futásról” beszélnek, az EBESZ “véletlen baráti tüzet” emleget.
Donbassz területét egyébiránt tegnap reggeltől ma hajnalig 18 esetben lődözgette valamilyen tűzszerszámmal Valcman bűnbandája.
Tegnap este Luganszkban a helyi televízió “Luganszk24” című műsorában az LNR elnöke Igor Plotnyickij beszélt a jövőről.
A Luganszki Népköztársaság vezetője szerint a minszki megállapodás nem egy időálló paktum, és már nem húzza sokáig. Kijev nem akar eleget tenni a kötelezettségeknek, amelyek rá hárulnak a szerződésben.
A kijevi hatalmat ezidáig úgy-ahogy kordában tartó Európai Unió a saját gondjai megoldásával van elfoglalva. Számukra most nem elsődleges fontosságú a Maradék-Ukrajnában zajló vagy bekövetkező események. Tisztában vannak ezzel Valcmanék is, és minden bizonnyal próbálkozni fognak. Háborús cselekmények és gazdasági blokád egyvelegével Donbassz térdre kényszerítése érdekében.
“2016 döntő év lesz. Mi háborút indítani nem fogunk! Viszont tisztában vagyunk saját képességeinkkel. Nem pihenünk kényelmesen egy napig sem. És minket Kijev már nem tud megvezetni. Sámántáncot járhatnak a Majdanon, vagy csinálhatnak bármit. Pontosan tudjuk, kikkel van dolgunk. Minket a tettek érdekelnek, nem pedig a szavak. Szavakban igértek békét, tetteikben viszont háborút indítottak Donbassz ellen.
Van némi esély a békés, politikai rendezésre. Ám ha Kijev ismét az erőszakos megoldást választja, ez lesz az utolsó kísérlete! Akkor a megoldás nem fog megállni Donbassz határain. Akkor Ukrajna kártyavárként fog összeomlani!”-nyilatkozta a “Luganszk24” műsorában Igor Plotnyickij.
http://www.balrad.com/2015/12/10/donbassz-102/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése