2015. december 10., csütörtök

A pillanatnyi túlélés örömétől áthatva, ENSZ-felügyelettel és segítséggel menekülnek a “forradalom fővárosából”-Homszból az an Nuszra “mérsékelt” terroristái.

bizt
Háromszáznál valamivel több szerencsés martalóc hagyhatta el teljes biztonságban és kényelemben a várost.
bizt
Egyelőre ők megúszták a “bulit”!
bizt
Deir ez Zoor dzsihadista latorfellegvára is teljes blokád alá kerültek már tegnapelőtt. A szír kormányerők tegnapra viszont hermetikusan elszigetelték a város más-már megtisztított-területeitől a sátánfattyak fészkét.
A zsihadisták a “saját üzemanyagszükséglet” kielégítésére maguk gyártják a benzint az általuk uralt területeken. A maguk barkácsolta “finomítókban”. A megcsapolt kőolajvezetékekből a helyi lakosság befogásával, kannákban, hordókban, kisebb ciszternákban szállítják a nyersolajat a “finomítóba”, ahol ugyancsak a helyiek dolgoznak a technológiai soron. Nagy a fluktuáció, mert arat a rák. Na meg a technológiai rend betartása is-lefejezőbárd, Kalasnyikov-ritkítja az “alkalmazotti állományt”.
A produktum nem egy motorkímélő katyvasz, de amíg bírja az autók és egyéb jármúvek erőforrása ezt a nyálat, legalább addig sem kell őket tolni. Becslések szerint a csővezetékekből “kinyert” alapanyag mintegy fél százaléka kerül helyi hasznosításra. A többi megy Törökországba.
A tegnapi nap folyamán egyébként az orosz-szír légipáros 204 sikeres akciót hajtott végre a levegőből a különféle banditabázisok ellen. Erről Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz HM szóvivője számolt be az este Moszkvában.
A Pentagon továbbra is tagadja, hogy Deir ez Zornál a koalíciós légierő támadta volna a szír kormányhadsereg állásait. Továbbra is kitartanak az orosz “baráti tűz” mellett. A probléma csak az, hogy találtak néhány besült levegő-föld rakétát. Azokon meg angol nyelvű szövegekkel és azonosítókkal. Márpedig az orosz légierőre nem jellemző, hogy amerikai gyártmányú rakétákat-bombákat használ.
Az orosz Védelmi Minisztérium azonban közölte: az említett térségben (Deir ez Zoor) a szóban forgó időpontban (december 6.-án) négy darab amerikai repülőgép ténykedett, a Pentagon állításával ellentétben.
http://www.balrad.com/2015/12/10/sziria-16/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése