2015. december 28., hétfő

Az USA teszi a dolgát! Menti a banditavezéreket!

Szíriában-de Irakban is!-nyomják a kormányerők a terroristabandákat rendesen.
Zabadani városában a kurdok halálos csapdába nyomták be a kalifátus patkányait. Azok kétségbeesetten rohangásznak a csapdában, és látszik rajtuk a riadalom: KÖZEL A VÉG! Be is jött az érzésük. A kurdok a felvételt a latoroperatőr teteme mellett találták. Hatvanhárom ISIS martalóc pusztult el a csapdában.
Az iraki Ramadit és Falludzsat ostromló, az iraki kormánycsapatok segítő milícia-az “Al-Sha’ab Hashd”-egyik parancsnoka Shia az iráni Fars hírügynökségnek tegnap este azt nyilatkozta, hogy az amerikaiak helikoptereken kimenekítették Ramadiból a kutyaszorítóba került dzsihadisták vezéregyedeit.
A Ramadit ostromló iraki kormánycsapatok egyik zászlóaljparancsnoka Haidar al-Hosseini al-Ardavi szintén hasonló dolgokról nyilatkozott.
A vezérei nélkül maradt patkánysereglet pedig hullik mint a légy. Ramadiban már szinte csak “utósimításokat” kell végezniük a kormányerőknek. (Elföldelni a rengeteg latortetemet pl.)

Szíriában nem ilyen szerencsések a latorvezérek. A kormánycsapatok a tegnapi tisztogatásaik során neves martalócokat vágtak hidegre. Az Idlib-tartománybeli operáció során az “Al-Nusra Dzshebhat” olyan jónevű latorparancsnokai kerültek terítékre, mint Mohammed Khaled Al-aka és Sheikh Abu Al-Bara. De alacsonyabb rangú, viszont rettegett terroristák is a tetemlajstromra kerültek, mint Mohamed Szulejmán és Mohammed Abbász.
Az eredetileg-a békeidőkben-mindössze hatvan lakost számláló Jarnaz faluban százötvennél is több törökbarát “mérsékelt” pribék lett tegnap az iszlám szokásoknak megfelelően rögtön elásva.
Al Hobey település környékén is megteltek a tüzérségi gránátok által vájt gödrök latortetemekkel.
Az orosz légierő Szíriában tegnap ismét lecsapott az olajbizniszre. Ezúttal is hatékonyan vette ki részét a buliból a szír légierő.
Szevasztopolba visszatért tegnap a “Moszkva” rakétacirkáló. Fő feladatát elvégezte: sikerrel működött közre a szíriai Hmeymim légibázis visszaszerzésében.
mszk
http://www.balrad.com/2015/12/28/az-usa-teszi-a-dolgat-menti-a-banditavezereket/Irak:
Az amerikaiak kimentették a terroristavezetőket az ostromgyűrűből

Napokkal ezelőtt megkezdődött Irakban egy az Iszlám Állam által ellenőrzés alatt tartott város, Ramadi felszabadítása. Az iraki önkéntesek egy parancsnoka arról számolt be, hogy az amerikaiak beavatkoztak és kimentették a terrorista-vezetőket az ostromlott városból.
Az iráni FARS hírügynökség beszámolója szerint a Ramadi felszabadításáért folytatott harcok végéhez közelednek, az iraki kormányerők és az önkéntesek közel állnak a dzsihádisták felett aratott győzelemhez. A végső hadmozdulatok megkezdésével azonban késlekednek, mert amerikai beavatkozás kezdődött a városban. Haidar al-Hosszeini, az ostromban részt vevő egy zászlóaljparancsnok közölte, hogy az amerikaiak közbeavatkozása miatt nem tudták még felszabadítani Ramadi és Falludzsa városát. Elmondása szerint a város ostroma során több száz terrorista esett csapdába, de az iraki kormányerők előrenyomulását követően az amerikai hadsereg helikopterei jelentek meg, és Ramadi városából ismeretlen helyre menekítették a dzsihádista vezetőket.
Az iraki kormányerők szerdán értek el jelentős eredményeket, amikor elérték a Tigris folyót, és az al-Khor hídon átkelést követően megkezdődött a város visszavétele. Az iraki hadsereg különleges alakulatai eközben megkezdték a kormányzati épületek visszavételét, és felszámolták a város környékén azokat a rejtekhelyeket, melyeket a dzsihádisták vereség esetén használtak volna. A beszámolók szerint a terrorsejtek menekülési útjainak elvágását és a rejtekhelyeik felszámolását követően jelentek meg az amerikai hadsereg helikopterei, és a nem várt beavatkozás miatt minden további műveletet késleltetni kell.

http://www.hidfo.ru/2015/12/irak-az-amerikaiak-kimentettek-a-terroristavezetoket-az-ostromgyurubol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése