Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnapi napja egy részét háborús “mozizással” töltötte. A Nemzeti Védelmi Központ operatív irányítóterméből figyelte élő egyenes adásban a Szíriában zajló eseményeket. A “nézőtéren” ott ült mellette Szergej Sojgu-az “Ördög”. (Sojgu fiatalkori beceneve az “Ördög”-amit rettenthetetlen természete miatt érdemelt ki környezetétől.)
ördcen
A tegnap reggel kiterjesztett orosz légicsapások hatása már délben érezhető volt. Damaszkusz külvárosaiban bandaháborúk robbantak ki. A különböző terrorbandák egymást vádolják a Medve haragjának fölkeltésével, ami egycsapásra véget vetett az addig háborítatlan garázdálkodásaiknak. A martalócbandák egymásnak ugrottak rendesen. Legalább 150 banditaegyed harapott fűbe a tegnapi egymás elleni ingerkedésben, köztük négy jeles latorvezér is.
tu tu1 tu2
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tegnap esti tájékoztatóján elmondta: a tegnapi nap folyamán az orosz légierő Szíria fölött ténykedő repülőgépei 82 bevetésen 140 célpontot semmisített meg. A műveletek éjjel-nappal zajlanak mindaddig, amíg egyetlen terrorista is mozog Szíriában-jelentette ki Sojgu.
szt
Valerij Geraszimov vezérkari főnök arról tájékoztatott, hogy az orosz csapásmérő erők immáron Szíria egész területére kiterjesztették tevékenységüket.
sztk
Anatolij Zsiharjov altábornagy a nagy hatótávolságú stratégiai légierő parancsnoka elmondta, hogy a Szíria területén mozgó terroristák minél hatékonyabb felderítése érdekében némiképp “átrendezték” az orosz haderő orbitális csoportjának tevékenységi körét.
szp
A szír kormányerők és a velük szövetséges milíciák is belehúztak a földfelszíni és földalatti patkányirtó műveletekbe.
Most aztán tényleg kimondottan egészségre káros hatású a banditalét Szíria szerte.

http://www.balrad.com/2015/11/18/nagy-a-fohaszkodas-sziriai-latorberkekben/