2015. november 15., vasárnap

Kijev az ostorát pattogtatja: Moszkva az oka minden rossznak!

Moszkva tehet a párizsi terrortámadásokról, mondja az ukrán miniszterelnök

A párizsi merényletekkel kapcsolatban Ukrajna állampolgáraihoz vasárnap intézett televíziós üzenetében Jacenyuk hangsúlyozta, hogy Oroszország tudatosan sértette meg az 1994-ben aláírt budapesti memorandumban Ukrajnának nyújtott biztonsági garanciákat, amelyeket cserébe kapott azért, mert önként lemondott atomfegyvereiről.
Szavai szerint nincs kétsége afelől, hogy az ellenséges lépések, úgymint “a Krím Oroszország általi bekebelezése, a Donyec-medence elfoglalása, az erőszakos fenyegetések a Kreml részéről előmozdították a globális terrorizmus” kiteljesedését.
cny
Az Ukrajnával szembeni orosz agresszió és a párizsi merényletek között párhuzamot vonva kijelentette, hogy a terror többféle formájában is ugyanaz: “emberi életek, egy másik nép függetlensége és a civilizált világ alapelvei” elleni támadásokban nyilvánul meg.
Emlékeztetett arra, hogy az utóbbi napokban megint hevesebbekké váltak a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok támadásai, és ismét katonák vesztik életüket a Donyec-medencében.
Jacenyuk kijelentette: egyetért a francia államfővel abban, hogy a péntek éjjel Párizsban történt támadások háborús cselekmények. Nemzetközi összefogást, határozott és kemény fellépést sürgetett a világközösségtől az agresszió és a terrorizmus ellen.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…egyetért a francia államfővel abban, hogy a péntek éjjel Párizsban történt támadások háborús cselekmények…” – amik kiváltó oka Oroszország! Mint minden rossznak! Ami ellen a nemzetközi KÖZÖSSÉGNEK keményen föl kell lépnie!
Úgy mint teszi azt Kijev – DONBASSZBAN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése