Különböző hírforrások szerint már több, mint 20 áldozata van a párizsi merényletnek, ahol legalább 3 helyszínen robbantások és lövöldözések történtek…
A színpadon látott fegyver előbb-utóbb elsül.. így az éles fegyvernél ezerszer veszélyesebb áradat mára látható, nem  békés menekülés visszafogott tömege, hanem egy agresszív háború hadserege… és ez csak a kezdet.
Gondolom, kétség nem fér hozzá, kik követték el a merényletet…
https://www.rt.com/news/321883-shooting-paris-dead-masked/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome
Frissítés 23 30:
Legalább 60 embert ejtettek túszul egy koncertteremben Párizsban, állítja a helyi média hivatkozva a rendőrségre. A túszejtés  közepette káosz és robbanás, megöltek legalább 26 embert a francia fővárosban.
A pontos száma, akik túszul ejtették a Bataclan koncertterem továbbra is ismeretlen. A média arról számolt be különböző számok, kezdve 60-100 fő.
Frissítés 22 50: a Louvre-nél is támadás történt, és más helyszíneken is baj van, mi lesz itt reggelig…

http://www.balrad.com/2015/11/13/kezdodik-kezdodik-a-tolerancia-jegyeben-terrortamadas-parizsban/


Hollande nyilatkozata

PÁRIZS LÁNGOKBAN – A VILÁGHÁLÓN ÜNNEPELNEK AZ ISZLÁM TERRORISTÁK


A szélsőséges internetes fórumok figyelésére szakosodott SITE Intelligence Group szerint a dzsihadista csoportok a közösségi portálokon, elsősorban a Twitter üzenőportálon ünnepelték a Párizsban elkövetett terrormerényleteket.
cis
A bejegyzések szerint az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet áll a vérengzés mögött.
obc
A bejegyzéseket „Párizs lángokban“, valamint „A Kalifátus lecsap Franciaországra” arab nyelvű hashtagekkel látták el. A SITE szerint a dzsihadista csoportokhoz köthető közösségi fórumokon fotók is megjelentek a terrortámadásokról. Egy online hírcsatorna, amely az Iszlám Állammal rokonszenvez, a Szíriában végrehajtott francia légitámadásokat rója fel Párizsnak, megjegyezve, hogy „ma (Franciaország) is megízlelhette ugyanezt“.

http://www.balrad.com/2015/11/14/parizs-langokban-a-vilaghalon-unnepelnek-az-iszlam-terroristak/




Pá­ri­zsi fő­ügyész: va­la­mennyi tá­madó ha­lott!

A belbiztonsági, a terrorellenes és a bűnügyi hatóságok is vizsgálatot indítottak a párizsi terrortámadások ügyében – jelentette be a francia fővá­os főügyésze, Francois Molins ma hajnalban.
Leszögezte, hogy csak a vizsgálatok végén derül ki pontosan, mi is történt a támadások helyszínén.
Megerősítette, hogy a merénylők hat helyen csaptak le: a nemzeti stadionban, ahol éppen a francia-német válogatott labdarúgó-mérkőzés zajlott, a Bataclan rendezvényteremben, ahol rockkoncertet tartottak, továbbá a Voltaire körúton, a Charonne körúton, az Alibert utcában és a Fontaine au Roi utcában éttermek vagy bárok szomszédságában.
A legbrutálisabb támadást a Bataclanban hajtották végre, ahol túszejtés és túszszabadító akció is volt. Ott korábbi beszámolók szerint a halálos áldozatok száma meghaladja a százat. Molins közlése szerint a Charonne körúton 18, az Alibert utcában 14, a Fontaine au Roi utcában 5, a Voltaire körúton egy halálos áldozatról tudnak.
pá
A megölt vagy önmagát felrobbantó terroristák számáról még szombat hajnalban is ellentmondásos jelentésekérkeztek. A Le Figaro című lap például hivatalos rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a koncertteremben három támadó robbantotta fel magát. Korábbi közlések szerint a stadionnál is saját magát repítette a levegőbe egy merénylő. Molins azt mondta, hogy az éjfél utáni adatok szerint öt terroristát öltek meg.
Michel Cadot párizsi rendőrfőnök hajnalban azt jelentette be, hogy valamennyi támadó halott, de még nyomoznak esetleges cinkosok és segítők után.
(ripost)