ágyúk
Tegnap kora este nagyon “feléledt” Donbassz középső frontszakasza.
Gorlovka-Zajcevo térségében a valcmanisták tankokkal és egyéb páncélozott járművekkel fedezett rohamokkal próbálkoztak áttörni a DNR védelmi vonalát. Közben persze az aknavetőik is bőszen munkálkodtak. A népköztársaságiak CSAK a támadások visszaverésére korlátozzák tevékenységüket. Ezt viszont sikerrel.
Gorlovka “Hmelnyickij” kerületét BM-21-es sorozatvetőkkel lőtte mára virradóan a kijevi latortüzérség.
A “Butovszkaja” bányaüzem területét egész éjszaka ágyúzták a valcmanisták.
Hajnalig tartottak a csatározások Szpartak, a donyecki reptér, Peszki, Sztaromihajlovka, Marjinyka, Alekszandrovka és Jaszinovataja környékén.
Volnovaha környékén a martalóchad mindenféle közúti közlekedést blokkol tegnap késő délután óta. Viszont nagy a jövés-menés az utokon. A latorhad konvojai mozognak.
Némileg meglepő módon viszont mintha Mariupolt kezdenék elhagyni Kijev ordashordái. Jelentések szerint egyre kevesebb a kikötővárosban és közvetlen környékén a latorerő.
Némileg visszafogott harci hevületéből a valcmanista bűnbanda az LNR frontszakaszon. A “Bahmutka”-kaland tegnap egészen balul ütött ki számukra.
Kijevben tegnap már Nyalókakirály külügyére-Klimkin-is a minszki paktum összeomlásának lehetőségéről elmélkedett. Szerinte Minszk-2.0 csakis akkor működhet, ha Kijev szabad kezet kap Donbasszban! Megítélésünk szerint erre valóban csekélyke az esélye a kijevi trónnak!
Nem tegnapi történés Maradék-Ukrajnában, de a hét érdekessége: Jaros Hiéna szép csendben bejelentette “kivonulását” a “Jobb Szektor” bűnbandából.
jar
A jelek szerint “vette a lapot”, miszerint Kijevben a “szalonképesség” megteremtésén munkálkodnak, és a képbe a “Jobb Szektor” már nem fér bele. Amely lehet uhyan jól szervezett, meg jól felszerelt, de “balesetek” érhetik. Olyanok, mint aminek áldozatul esett “Bélij Szasa” is!-Jaros cimborája. Bár ez még tavaly történt, de azóta a hordát több-megmagyarázhatatlan-közúti meg egyéb baleset ritkítja!

http://www.balrad.com/2015/11/13/donbassz-91/