Zsuzsanna asszony néhány éve borzalmas telefont kapott: 25 éves fia autóbalesetben életét vesztette. A családra most a kilakoltatás vár, mivel fiuk autó devizahitel-tartozása miatt a bank óriási összeget követel rajtuk, mivel fiuk adóstársai voltak – számol be a Blikk.
ejó
Az elhunyt fiú, József rendesen fizette Opel Tigra típusú autója törlesztőrészeletét, ám egy esős, téli estén kisodródott az 5-ös útnál és életét vesztette. A gépkocsin 730 ezer forint hitel volt, amit havi 80 ezer forintos részletekben törlesztett a kőműves mellett dolgozó fiatalember. A lap szerint nem sokkal József halála után a bank már a teljes összeget követelte a szülőktől.
Az édesanya arra kérte a bankot, hogy más konstrukcióban törleszthessen, a pénzintézet azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a megkötött szerződés rendezze tartozását a család. „Nemrég kaptunk a végrehajtótól egy papírt: a tartozásunk 3 millió, pedig még azt a pénzt is befizettük a banknak, amit az összetört autóért kaptunk” – mondta el a lapnak Zsuzsanna asszony.
ejó
A bankot nem érdekelte, hogy a család háza nem ér három millió forintot, így a család hajléktalanként is adós maradna.
A lapnak dr. Bihari Krisztina ügyvéd elmondta: a helyzet nem egyedi, országszerte több ezer família létbiztonsága forog kockán, végrehajtók hada vár a kilatkoltatásokra.
(24.hu)