A testület elnöke szerint burkoltan az alaptörvény módosítására irányult a kérdés.
Nem hitelesítette egy devizahitelekkel kapcsolatos népszavazási kérdés aláírásgyűjtő íveit a Nemzeti Választási Bizottság. A kezdeményezést egy magánszemély nyújtotta be, a kérdés így hangzott: „Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe azt, hogy a devizaalapú kölcsönszerződések devizafolyósítási árfolyamának emelkedéséből eredő devizaárfolyam-különbözet terhét a hitelező pénzügyi intézmények viseljék?”
Az NBV elnöke a testület ülésén azt mondta: a kérdésből nem lehet eldönteni, hogy a már megkötött, érvényes szerződések, vagy a jövőben megkötendők esetében kellene a szabályt alkalmazni. Az Országgyűlés törvényt alkotott és több törvényt is módosított a forintosítás tárgyában, de a kérdés alapján sem jogalkotói, sem választópolgári szempontból nem egyértelmű, hogy egy sikeres népszavazás esetén ezen intézkedések sorsa hogyan alakulna – mondta Patyi András. Az elnök arra is kitért, hogy meglátása szerint a kérdés burkoltan az alaptörvény módosítására irányul.
A választási bizottság határozata ellen hárman szavaztak: Fábián Adrián, a testület Országgyűlés által választott tagja, Litresits András, az MSZP és Borbély Andrea, a Jobbik delegáltja.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Az NVB nem véletlenül egy jogászokból összebandázsolt csürhe! Mindenről be tudja bizonyítani amit elvár tőle a megbízó!-és annak az ellenkezőjét!
“…nem egyértelmű, hogy egy sikeres népszavazás esetén ezen intézkedések sorsa hogyan alakulna…”
-Mindenki biztos lehet abban, hogy BÁRMIFÉLE NÉPSZAVAZÁSOSDI EREDMÉNYE-a jelenlegi politikai elitre hagyva a végrehajtást-KIZÁRÓLAG A JELENLEGI RENDSZER ÉRDEKEIT SZOLGÁLNÁ!
Azaz: a BANKOK-ÁLLAM-POLITIKUSOK triójának érdekeit!
Természetesen a “NÉP NEVÉBEN, A ZEMBEREK ÉRDEKÉBEN!”
Tudomásul kell venni: AMÍG A PARLAMENT SZÉKSORAIBAN ILYENEK ÉS HOZZÁJUK HASONLÓ NEMZET ÉS HAZAÁRULÓ BŰNÖZŐK PÖFFESZKEDNEK, MINDEN A “NÉP NEVÉBEN, A ZEMBEREK ÉRDEKÉBEN” való hivatkozással történik, DE A NÉP ÉS AZ EMBEREK ELLENÉBEN!
NEM NÉPSZAVAZÁSOSDIT KELL ITT JÁTSZANI! ELZAVARNI/LEVÁLTANI-BEBÖRTÖNÖZNI ŐKET, MEGTOROLNI BŰNEIKET, ELKOBOZNI MINDEN FELLELHETŐ VAGYONUKAT!
Adott a feladat!