2015. október 14., szerda

Irán katonai beavatkozást kezd Szíriában


Irán a következő napok során szárazföldi offenzívát indít Szíriában. Több ezer iráni katona érkezik Szíria területére, hol az orosz légierővel együttműködve vesznek részt az Iszlám Állam elleni háborúban.
A Reuters hírügynökség szerint napokon belül megindulhat az offenzíva Aleppo teljes területének visszavételéért egy koalíciós hadmozdulat keretein belül, melynek részként az iráni és a szíriai hadsereg szárazföldi erőinek az orosz légierő fog támogatást adni. A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint a szíriai hadsereg kiterjedt mozgósítása mellett a Hezbollah elit alakulatai és több ezer iráni katona is érkezett a térségbe az elmúlt napok során. A lap egy szíriai kormányközeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy mára senki nem próbálja titokban tartani az iráni csapatok jelenlétét, ahogyan azt sem, hogy a szíriai kormányerők nagyszámú veszteségei miatt az iráni hadsereg alkotja majd az offenzíva fő ütőerejét.
Az elmúlt hét folyamán nem-hivatalos forrásból hírek kezdtek terjedni arra vonatkozóan, hogy Hosszein Hamedani, az iráni Forradalmi Gárda tábornoka életét vesztette Szíriában. Pénteken az iráni hadsereg hivatalosan is megerősítette, hogy Hamedani – aki a szíriai kormányerők tanácsadójaként tevékenykedett – Aleppoban életét vesztette. Hamedani mártírhalált halt, és az iráni hadsereg magas harci morállal, elsöprő erővel fog fellépni a terroristák ellen Aleppo visszavételekor.
Az elmúlt 24 óra során az orosz légierő 88 újabb légicsapást hajtott végre a terroristák parancsnoki központjai, fegyverraktárai és bombagyárai ellen. Igor Konasenkov vezérezredes szerint az Iszlám Állam jelenléte olyan mértékben meggyengült a térségben, hogy a terroristák lőszer híján megkezdték a háborús övezet elhagyását.

http://hidfo.ru/2015/10/iran-katonai-beavatkozast-kezd-sziriaban/


Szíriában tegnap reggeltől ma reggelig az orosz légierő 88 bevetésben irtotta a legitim szír kormány ellen harcoló bűnbandákat.
A légicsapások zöme a Latakia-tartomány északi részén húzódó Al-Gab völgyre koncentrálódott. Emellett “kaptak a pofájukra rendesen” a Damaszkusz közelében tanyázó terroristák is, kiváltképp a damaszkuszi orosz nagykövetség épületét ért tüzérségi támadást követően. Alig fél órával a terrorcselekmény után már kapták is az áldást a fejükre.
Quneitra-tartományban is egyre rosszabb terroristának lenni. Becslések szerint az orosz segítség megérkezésekor mintegy ötven-ötvenötezres létszámú IÁ-horda létszáma tegnapra mintegy harmicezresre csökkent. Rengeteg martalóc pusztult el, és nagyon sok felkötötte a nyúlcipőt.
iráir

Tegnap már ezerszám érkeztek Szíriába a kormányhadsereg támogatására Iránból a perzsa állam hadseregének katonái. Aleppo tartomány terroristáktól való megtisztítása a cél. A dolog külön érdekessége, hogy a térség határos Törökországgal. A tartományban tegnap is erőteljesen tisztogatott már a szír kormányhadsereg.
A sok helyen körbezárt terroristák kétségbeesésükben lövöldöznek mindenfelé a megszokott sűrű fohászkodások közepette, de a fohász-mint az alábbi video is tanúsítja-nagyon kevés.
Éleződik a helyzet az Izraellel határos Golan-fennsíkon is. Tegnap tüzérséggel lőtte a szíriai kormányerők állásait Izrael, miután a háború sújtotta országból indított rakéták csapódtak be az izraeli megszállása alatt lévő Golán-fennsíkon – közölte a zsidó állam hadserege kedden.
Az izraeli katonaság megállapította, hogy a Golán-fennsíkon becsapódó rakéták célt tévesztettek, nem szándékos tűzről volt szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése