Több mint százezren írtak alá egy petíciót, amivel felszólítják Angela Merkel kancellárt, Joachim Gauck elnököt és a német kormányt, hogy ne engedélyezzék az amerikai atomtöltetek Németországba hozását.
A petíciót a change.org weboldal aktivistái indították el, amikor kiderült, hogy az Egyesült Államok újabb 20 atomtöltetet szállítana Németországba, az “orosz veszélyre” hivatkozva, vagyis egyértelműen Oroszország elleni háborús készülődés részeként. Az aktivisták hangsúlyozzák, hogy a nukleáris non-proliferációról aláírt nemzetközi egyezmény 1. és 2. cikkelye, valamint Németország alkotmánya 26. cikkelyének 1. paragrafusa értelmében minden olyan intézkedés, ami a nemzetek békés együttélésének megzavarására, különösen háborús agresszióra való készülődést jelent, alkotmányellenes és büntetendő.
2010-ben a Bundestag nagy többsége döntést hozott arról, hogy a szövetségi kormánynak “ösztönöznie kell amerikai szövetségeseit” arra, hogy kivonják az Egyesült Államok atomfegyvereit Németországból. Ehelyett öt évvel később az Egyesült Államok újabb 20 nukleáris robbanófejet küldene Németországba, melyek mindegyike – a Focus Online információi szerint – a Hirosimára ledobott atombomba robbanóerejének 80 szorosával rendelkezik.
A mostanra több mint százezer aláíráshoz jutott petíció felszólítja a szövetségi kormányt, hogy állítsa le a Németország területén folytatott nukleáris fegyverkezést, és minden amerikai atomfegyvert vonjanak ki az országból.

http://hidfo.ru/2015/10/tomegek-tiltakoznak-az-amerikai-atomfegyver-europaba-hozatala-ellen/