Lehet, hogy a szomszéd csak 500 millió dollárt akar fizetni az orosz földgázért, de a téli időszakra összesen 3 milliárdba kerül az üzlet – jelentette ki, Kijevnek üzenve, Vlagyimir Putyin szerdán az orosz miniszterekkel folytatott tanácskozáson. Az orosz államfő egyben jelezte, egyelőre azt az 500 millió dollárt sem utalta át az USA kijevi helytartósága, amennyit a napokban a jelzett.
Bár aláírták az október 1. – március 30. közötti két negyedévre szóló elvi megállapodást a szállításról Oroszország, Valcman provinciája, és az Európai Bizottság között, szeptember 30-án még nem szignálta a tényleges adás-vételi dokumentumot a Gazprom és a kijevi udvari gázbeszállító-a Naftogaz.

Nyalókakirály melegért felelős energetikai minisztere kedden azt mondta, hogy erre legkésőbb október első napjaiban sor kerül. Maradék-Ukrajna nevében jelezte: 2 milliárd köbméter földgázt vásárol a Gazpromtól. Kijev július 1-je óta nem rendelt orosz földgázt, mert nyár is volt, meg az árat is magasnak tartotta. Azt az árat, amit egyébként más országok megfizetnek. Valamiféle “testvéri szolidaritást” hiányolnak Oroszország részéről.

Jó árat írok Aljosa?
http://www.balrad.com/index.php/2015/10/01/moszkva-kijevnek-hol-a-le-gyerekek/