A tegnapra virradóan szvatovoban történt “tejüzemi” robbanásnak igencsak komoly következményei vannak/lesznek.
Leszámítva a martalóchorda őrszemélyzetének elfüstölését, ami 68 fazont jelent, meg három civil halálát. És a városban esett károkat. (Az alábbi képen Szvatovo egyik lakótelepi háza látható. Négy kilométerre a szóban forgó tejüzemtől. A városban és környékén nem voltak harcok!)
szva
A következmények pedig máris éreztetik hatásukat. Oroszország GYORS ÉS VAD IRAMBAN FOLYTATJA A MARADÉK-UKRAJNÁVAL KÖZÖS HATÁRSZAKASZON A KERÍTÉS ÉPÍTÉSÉT!
Tegnap estére ugyanis kiderült, hogy a tejüzemben ugyan a Valcman-junta hadianyagraktára volt, de ez a hadianyagkereskedelem egyik fő ellátóbázisa is volt. A gombostűtől az “Uragan” rakétáig innen minden beszerzhető volt. Jutányos áron. Az pedig aligha feltételezhető, hogy Nyalókakiráy banditasereglete shoppingolt volna a tejüzemben.
Tegnapelőtt ugyanis Kijevből érkezett leltárnokok kutakodtak a tejüzemben, és komoly hiányt fedeztek fel. Pedig a készletnek csak egy kisebbik részét nézték át. Valami sejtésük is lehetett, mert erősítést kértek a kijevi udvartól, amellyel kibővülve már tegnap teljes leltárt akartak megejteni! Csakhát közbejött az ismeretlen tettes vagy tettesek, aki/k az egész maradt készletet tejüzemestől, őrszolgálatostól elfüstöltették. Így aztán az “esetleges hiány” már nem deríthető ki!
Poltorak hadügyér őrjöng Kijevben! Első fölindultságában rovancsot rendelt el a horda minden készletére vonatkozóan. Ráadásul elrendelte a VISSZAMENŐLEGES HATÁLYÚ vizsgálódásokat az utóbbi idők nem hadműveleti területein bekövetkezett hasonló esetekre is. Mert voltak szép számmal.
Emlékeztetnénk Zaharcsenko hét közepi nyilatkozatára. Amikor is megemlítette a DNR első embere, hogy Nyalókakirály HADÜGYMINISZTÉRIUMA IS a lopás és a korrupció melegágya.

http://www.balrad.com/2015/10/31/shoping-center-volt-a-szvatovoi-tejuzem/