Donbasszban továbbra is feszült a helyzet. Olyannyira, hogy Gorlovkát régen látott latortüzérségi támadás érte ma délelőtt.
Gorlovkát Dzserzsinszkből és Harciszk irányából ágyúzza a valcmanista latortüzérség. A város lakossága a pincékbe menekült. A helyzet a “régi szép időkre” emlékeztet. Olyannyira, hogy Artyemovszkból Gorlovkába nem közlekednek az autóbuszok sem a “HÁBORÚ MIATT”!
A Donyecktől északi irányban fekvő Zsabunki is ostrom alatt áll. A faluban egy civil belehalt a tüzérterrorba, egy másik pedig megsebesült.
Donyeck északi peremvidéke is több alkalommal kapott ma gránátot.
A Moszkva melletti Noginszkból ma reggel megérkezett Rosztov-megyébe 43. “gumkonvoj, és ma már mind a száz kamion elstartolt Donbassz irányába. Luganszk és Donyeck az úticéla a mintegy 1200 tonna portékának.

http://www.balrad.com/2015/10/31/donbassz-83/
önl
Peszkiből Vodjanovot ágyúzták a valcmanisták. A népköztársaságiak válaszoltak. A latorüteg parancsnoki állását telibe is kapták. Azonnal abbamaradt a martalócok buzgalma.
Gorlovkát és Szpartakot ha nem is nagy intenzitással, de folyamatosan ágyúzza az ordashad tüzérsége. Dokucsajevszk is latorostrom alatt áll.
Donyeck északi peremkerülete, “Oktyrjabszk”-kerület is ágyúzva van. Több belövés is érte a kerületben található vasúti pályaudvart. Két civil meghalt, egy megsebesült.
A donyecki repülőtér pedig “Oktyrjabszk”-kerülettel szomszédos.
“Butovszkaja” bányaüzem területe legalább húsz latorgránátot “kapott”.
Az LNR területén is fokozódik a helyzet.
A “Bahmutka autópálya” több szakaszán heves oda-vissza aknavetőzés van. Szcsasztyje, Szlavjanoszerbszk, és Sztanyica Luganszka térségekben is tüzérségi párbajok zajlanak.
Pedig hétvége van, és “béke”!

http://www.balrad.com/2015/11/01/donbasszban-tombol-a-beke/