úton

Migránsok százai bolyonganak Ausztria déli részén, a Leibnitzet a szlovéniai Sentilj várossal is összekötő B67-es úton – jelentette az osztrák sajtó csütörtökön.
Helyszíni beszámoló szerint a menedékkérők azt mondják, Németországba akarnak menni, és kérdezgetik, hogy az milyen messze van, és mennyi idő alatt lehet odaérni. A tolmácsok próbálják nekik angolul elmagyarázni, hogy Németország több száz kilométerre fekszik onnan, és több napba vagy akár egy hétbe telhet, míg gyalog elérnek odáig.
aus
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) közlése szerint a Sentilj-Spielfeld-Leibnitz vonalon bizonytalan időre leállt a vonatközlekedés csütörtök délelőtt, mivel a menekültek a síneken gyalogolnak. A társaság pótlóbuszokat indított.
(atv)
Bal-Rad komm: Tegnap-hírlik-a szlovén határhoz közeli Spielfeld falucska plébánosa félreverte első ijedtében a falu templomának harangját a majd kétezres migránsfolyam láttán, ami rázúdult Spielfeldre. Este könyörgő misét tartott a bibliai csapás miatt, amelyen addig nem látott tömegben gyűltek össze a település jámborjai. Jószerével csak a házőrök maradtak otthon. Bundesmutti meghívottja pedig nem apadó áradat formájában gázolnak úticéljuk felé.
A migránshad ma reggel többszáz fős csoportokban zúdult a határról labancékra. A csapás irányába úttorlaszt emeltek az osztrák rendőrök, mert megelégelték a kontrollálatlan migránsáradatot. Katonai járművekből és teherautókból álló torlaszt emeltek az úton! A nyugodtságukról közismert szomszédaink így akarják a migránsok útját állni. Természetesen még csak le sem tudták vele lassítani a hordát. Senki nem mer az útjukba állni, hogy visszatartsa őket. Az irányíthatatlan tömeg Graz felé hömpölyög, a rendőrség pedig HILFE!-t kiabál.