Szankciókat rendelt el 400 donbasszi magányszeméllyel és 90 jogi személlyel szemben Valcman Nyalókakirály. De magyarok is-jobbára jobbikosok- felkerültek a kiegészító kijevi listára.
Szigorú intézkedését az váltotta ki, hogy Alekszander Zaharcsenko aláírta az október 18-án megtartandó helyi választásokról szóló törvényt. válaszul arra,
A minszki megállapodás értelmében Maradék-Ukrajnában és Donbasszban egy időben, összehangoltan kellene helyhatósági választásokat tartani. Igen ám, de a kijevi junta szerint Donbassz népköztársasági ellenőrzésű területein, valamint az általuk megszállt donbasszi területeken a front közelsége miatt nem lehet megtartani voksolást. Mert nem biztonságos. És hát Nyalókakirályék aggódnak a “szeparatisták nem tisztességes” választási eljárásai miatt is.
Így aztán a valcmani hatalom úgy döntött, hogy egy héttel később, október 25-én ők is megrendezik a maguk választását. Hogy a 18-a és 25-e közötti hét napban mitől lesz biztonságosabb Maradék-Ukrajna?-hogy akkor már meg lehet tartami a voksolást-erre vonatkozóan semmi bizonyossággal nem rendelkezünk. Hacsak:
Donbasszban egyébként tart a viszonylagos nyugalom. Ma “landolt” a 38. “gumkonvoj” közel kétszáz kamionja a két Népköztársaság területén.

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/17/valcman-csavart-meg-egyet-a-kijevi-szankcios-presen/