Lemondott Németország Migrációs és Menekültügyi Hivatalának vezetője. Mindössze két hétig maradt a posztján, miután a magyar kormány továbbengedte a migránsokat a nyugati országokba.
Manfred Schmidt csütörtökön személyes okokra hivatkozva adta be lemondását a belügyminiszternek. Bár Thomas De Maziere a lemondás elfogadását követően hangsúlyozta, hogy Schmidt “kiváló munkát végzett az utóbbi öt év során és a jelenlegi migrációs válság kezelésében”, mindez nem másíthatja meg a tényt; Schmidt alig két héttel azt követően mondott le, hogy Németország maga is meg kellett tapasztalja a tömeges migrációs nyomást.
A német vezetők egy része egészen addig a korlátlan bevándorlás híve volt, ameddig az nem közvetlen Németországot sújtotta, hanem a periféria-országok voltak nyomás alatt. A magyar kormány szeptember 4-én hozott döntést arról, hogy Berlin bevándorlás-politikáját sokkterápiának kell alávetni, majd buszjáratokkal megkezdték a bevándorlók elszállítását az osztrák határra. Szeptember 4. és 5. közt egy nap leforgása alatt tízezer bevándorló lépte át a magyar-osztrák határt, és ez a szám a következő napok során is tartotta magát. Németország 9 napon belül döntést hozott a határellenőrzés visszaállításáról.
Alig egy héttel a határellenőrzés visszaállítását követően Schmidt lemondása azt az üzenetet közvetíti, hogy Németország a saját határain megtapasztalta, amivel eddig a periféria-országok saját maguk kellett megbirkózzanak.


http://hidfo.ru/2015/09/lemondott-a-nemet-migracios-hivatal-vezetoje/