lav
Nem mulasztotta el, hogy ne említse meg az Oroszország elleni nyugati szankciók ügyét, illetve Oroszország véleményét a dologról.
Megállapítása szerint ezek nem érintik az alapvető fontosságú területeket, mert Oroszország ilyen értelemben kikezdhetetlen.
Emlékeztette az egytem hallgatóságát, hogy “már a tavaly szeptemberi első minszki megállapodás után vezette be az EU a szankcióit. Akkor megkérdeztük tőlük, hogy ez az ő hozzállásuk a politikai folyamatokhoz. Ők viszon nem tudtak értelmes választ adni a kérdésünkre. Később kiderült, hogy csak néhány brüsszeli potentát döntött a szankciók mellett, zárt ajtók mögött, az uniós országok többségének államfői-miniszterelnökei feje fölött-háta mögött.
Nem mellesleg, a kijevi hatóságok nyilvánosan is kijelentették, hogy a minszki szerződésbe foglaltakat ŐK nemtartják be.
Felhívnánk a szankciók témájában nyugati partnereink figyelmét, hogy hazánk az ilyen szankciós trükkökre felvan készülve. Oroszország és polgárai egyetlen területen sincsenek kiszolgáltatva a Nyugatnak, semmilyen téren nem függünk tőlük.”-mondta Lavrov külügyminiszter az egyetemi hallgatóknak az Oroszország ellen bevezetett nyugati szankciókról.
Nyilvánvaló, hogy az ellenérdekelt tábor számára nem hatottak nyugtatólag Oroszország külügyminiszterének mai mondatai.
Volt abban emlékeztető és figyelmeztető is!


https://balrad.wordpress.com/2015/09/01/lavrov-tanevnyito-beszede/