80 tonna humanitárius segélyszállítmánnyal a fedélzetén, megérkezett a polgárháború sújtotta Szíriába az orosz védelmi minisztérium két AN-124 Ruszlan teherszállító repülőgépe.
Igor Konasenkov a minisztérium szóvivője elmondta, hogy a gépek élelmiszert, sátrakat, ágyakat, takarót, ivóvizet és a sátortáborok kialakításához szükséges felszereléseket szállított a konfliktus övezetbe. A védelmi minisztérium nem hozta nyilvánosságra, hogy az orosz gépek milyen útvonalon érkeztek meg Szíriába.
rep
Oroszország folytatja
Oroszország alternatív útvonalakon tovább folytatja a humanitárius segélyek szállítását a polgárháború sújtotta Szíriába – közölte a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma múlt héten, miután Bulgária bejelentette, hogy amerikai nyomásra lezárja légterét a segélyszállítmányok előtt.
Moszkva a szíriai polgárháború kezdete óta (2011) nyújt humanitárius, katonai és technikai segítséget Damaszkusznak. Oroszország az elmúlt években több mint 1100 tonna élelmiszert, gyógyszert és más létfontosságú használati cikket szállított Szíriába.

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/14/oroszorszag-80-tonna-humanitarius-segelyt-szallitott-sziriaba/