2015. szeptember 13., vasárnap

Németország intézkedett: kívül tágasabb!

Thomas de Maiziere német belügyminiszter bejelentése szerint ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést, hogy korlátozni tudják az országba irányuló illegális bevándorlást.
A határokat “biztonsági okokból” azonnal lezárták Ausztria felé, és a belügyminiszter egyben azt is hangsúlyozta, hogy szerinte ez teljes mértékben megfelel a schengeni övezet működését szabályozó előírásoknak. A belügyminiszter emellett azt is kijelentette, hogy szerinte Németország egyáltalán nem illetékes az Európai Unióba érkező menekültek legnagyobb részének ügyében. Mindez előrevetíti, hogy a korábban Németországba már eljutó menekülteket nemsokára elkezdik visszatoloncolni azokba az országokba, ahol az EU területére belépés után regisztrálták őket. Mivel Görögország nem regisztrálja, csak átengedi az illegális bevándorlókat, ezért a menekültek egy része Magyarországra lehet visszatoloncolva.
A határellenőrzés visszaállításának közvetlen előzménye a magyar kormány drasztikus lépése, amivel sokkterápia szerűen kezelte a német vezetők valóságtól elrugaszkodott állásfoglalásai okozta problémát. Mivel a német vezetők képmutató módon akkor is korlátlan befogadásról és toleranciáról beszéltek, amikor Magyarországon már a 180 ezret közelítette a határsértők száma, a kormány szeptember 4-én megkezdte a hazánkba érkező illegális bevándorlók elszállítását az osztrák határra. Szeptember 5-én egyetlen nap leforgása alatt közel tízezer bevándorló lépett át Ausztria területére, ahonnan továbbutaztak Németországba.
Attól a naptól számolva, hogy megtapasztalták a Magyarországot hónapok óta sújtó állapotokat, Németországban a tolerancia mindössze 9 napig tartotta magát.
A német-osztrák határt egyelőre 24 órára zárták le, ez alatt az idő alatt állni fog a vonatközlekedés, a határon személyazonosság igazolásával lehet csak átjutni. Németország most ugyanazon intézkedéseket hozza meg, melyeket a magyar kormány próbált meghozni, és amit mindvégig korlátozott a nyugat-európai országok nyomásgyakorlása.
A német intézkedésnek azonban voltak előzményei, annak ellenére, hogy a nemzetközi liberális sajtó igyekezett a toleranciáról és befogadásról tett nyilatkozatokat kihangsúlyozni. Augusztus 16-án Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter követelte, hogy a hatóságok gyorsított eljárásban gondoskodjanak az országba érkező illegális bevándorlók deportálásáról. A külügyminiszter a Bild napilapnak adott interjúban jelentette ki, hogy az országba érkező illegális bevándorlók többsége értelemszerűen nem kapja meg a menekültstátuszt, emiatt teljesen fölösleges hónapokon át az országban tovább várakoztatni őket, inkább a lehető legrövidebb úton kiutasítani és deportálni kell.
A német határ lezárása a fentiek alapján annak közvetlen előszelét jelenti, hogy Németország a következő hetek során elkezdi gyorsított eljárásban visszatoloncolni a Magyarországon regisztrált bevándorlókat. Amennyiben a kormány hermetikusan le is zárja a déli határvonalat, a következő hónapok során százezres nagyságrendben érkezhetnek vissza Magyarországra a határ lezárása előtt nálunk regisztrált bevándorlók (a külügyminiszter szerint többségük nem kapja meg a menedékjogot), így hazánk is meg kell kezdje a tömeges kiutasítást és visszatoloncolást Szerbiába.
A Németországba irányuló tömeges beszivárgás leállításának előkészületei miatt német sajtóorgánumokban működő amerikai ügynökök utasítást kaptak a belügyminiszter lemondatására, ami a német sajtó képi anyagában nyomon követhető. A nemzetiarcvonal.net júliusi cikke szerint összefüggések figyelhetőek meg a Magyarországon működő ellenzéki sajtó tevékenysége, és bizonyos, a nyugati sajtó képi anyagaiban ismétlődő jelleggel megfigyelhető minták közt. Az európai sajtóorgánumokban működő amerikai ügynökök minden országban azonos módon, egy a képi anyagban elhelyezett “vörös nap szimbólummal” kapnak utasítást egy adott személy (főként kormánypolitikusok) elleni lejárató kampányra.
Thomas de Maiziere hidfo.ru
Thomas de Maiziere – célpontként megjelölve
A nemzetiarcvonal.net publicisztikája szerint a közelmúltban ugyanez volt megfigyelhető több magyar kormánypolitikus, többek között Lázár János, Szijjártó Péter és Rétvári Bence esetében is.

http://hidfo.ru/2015/09/eddig-birtak-toleranciaval-nemetorszag-helyreallitja-a-hatarellenorzest/

Az európai menekültválság miatt Németország ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést – jelentette be vasárnap esti, rendkívüli sajtónyilatkozatában Thomas de Maiziere német belügyminiszter Berlinben.
sor
Az intézkedés “súlypontja” a német-osztrák határ, célja pedig a Németországba igyekvő emberek “áradatának korlátozása”, és az, hogy ismét rendezett keretek között történő folyamat legyen a belépés az országba.
Erre “biztonsági okokból is sürgősen szükség van”, és “kifejezetten ezt írja elő a schengeni határkódex”- mondta a német belügyminiszter, utalva a Schengeni határ-ellenőrzési kódex 23. cikkére, amely szerint a tagállamok a közrendet vagy a belső biztonságot fenyegető komoly veszély esetén legfeljebb 30 napos időtartamra – illetve a komoly veszély várható időtartamára, ha az meghaladja a 30 napos időszakot – visszaállíthatják az ellenőrzést a belső határaikon.
Németország továbbra is betartja a menekültek védelmére vonatkozó európai és nemzeti előírásokat – mondta Thomes de Maiziere.
Aláhúzta: “az érvényes európai jog szerint Németország egyáltalán nem illetékes” az EU-ba érkező, “menedéket kereső emberek legnagyobb részének” ügyében.
A menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini előírások “változatlanul” érvényesek. “Felszólítom valamennyi tagállamot, hogy a jövőben ismét tartsák magukat ehhez” – mondta a német belügyminiszter.
Az intézkedés egyben “jelzés Európának”, üzenete az, hogy Németország “vállalja humanitárius felelősségét, de a menekültek nagy számával járó terheket szolidárisan meg kell osztani Európán belül” – jelentette ki a német belügyminiszter.
Merkel a döntés meghozatalakor azonnal rátelefonált Luxemburg Nagyhercegére. Az Európai Unió vezérbohóca-Jean-Claude Juncker-hivatalos titulusa szerint a Bizottság elnöke-azonnal és minden ellenvetés nélkül tudomásul vette a német döntést.
A német intézkedés miatt pánikba esett a bécsi Burg is.
Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár ugyanakkor az ülés után az osztrák oe24 hírportál beszámolója szerint azt mondta, Ausztria is megerősíti keleti és déli határának ellenőrzését.
Döbrögink a Bild című német lapnak nyilatkozva üdvözölte a német kormány vasárnap este bejelentett döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról. A futballbolond a Bild online kiadásában megjelent beszámoló szerint azt mondta: “nagy megértéssel viszonyulunk Németország döntése iránt, és kinyilvánítjuk szolidaritásunkat”.
A Készenléti Rendőrségen és négy megyei kapitányságon rendelt el riadót Papp Károly országos rendőrfőkapitány.
A szabadnapos nyomozókat is azonnal behívták, és a Teve utcai rendőrszékházban tartottak nekik eligazítást.
Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata vasárnap késő este azt közölte, hogy az elrendelt riadó a Készenléti Rendőrséget és négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság) hivatásos állományát érinti.
Zselésfejű-aki külügyminiszterünk-Dunakeszire röffentette a sajtót, és ott a Városháza előtt sebtiben összetákolt “kétpercesét” előadta. Sajtótájékoztató címen.
Ebből egy percen keresztül nyalogatott Németországnak, sopánkodva a Mentort ért megrázkódtatás miatt, majd elámmogta, hogy Brüsszelben már ma előáll Sintér Satya ama magyar javaslattal, hogy Görögország határain kéne már valamit csinálni. Rögvest föl is ajánlott MAGYAR ÉLŐERŐT a dologhoz. A görög határok védelmére!
Az Unió tagállamainak kül-és belügyérei ugyanis ma röffennek össze megvitatni az európai menekültválság megoldási javaslatait. A németek által felvetett kvótajavaslatot pedig a hírek szerint több kelet-európai tagállam is elutasítja majd. A német lépés nekik lehet üzenet: ha nem vesztek részt a közös európai megoldásban, megoldjuk nélkületek a helyzetet.
Ez pedig ránk nézve siralmas egy eredményt fog hozni! Itt fog rekedni a rengeteg migráns!

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/14/nemetorszag-intezkedett-kivul-tagasabb/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése