Morozov szerint Petro Valcman a szeptember 15-én kezdődő hetvenedik ENSZ-közgyűlés kezdeti fölfordulásának (számtalan tagállam áállam-és kormányfői-többek között Vlagyimir Putyin és Obamaki is részt vesznek az évadnyitón) lecsengését követően támadást fog vezényelni a Donbassz ellen felvonultatott latorhadának.
Igor Morozov úgy látja, hogy Nyalókakirály tisztában van azzal, hogy a minszki paktum Maradék-Ukrajnára háruló előírásait nem lesz képes Kijev teljesíteni, a megállapodás miatt fölpaprikázódott hangulatú neonáci szövetségesei mindenféle ellenállása okán.
Ezért aztán az ENSZ-közgyűlés “évadnyitó előadásának” múltával-Nyalókakirály is föl fog szólalni-tizenkilencre lapot húz! Seregei fölvonultatva a donbasszi határra. Csak a támadási parancsot kell kiadnia. Donbassz ellen.

Igor Morozov szerint kiadja! Abban a biztos tudatban fogja kiadni a támadási parancsot, hogy-legalábbis a látszat szerint-nyugati kitartóinak nem lesz ínyére a dolog.-olvasható a 10svodok.su cikkében.
Nyilvánvaló, hogy a Donbassz ellen újraindított nyílt agressziónak mostmár nagyon kemény következményei lennének! Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy lesz a tervek szerint egy “normandiai négyek” csúcs Párizsban. Igaz, az a tervek szerint az ENSZ-közgyűlés megnyitója után lenne jóval.
De azt se felejtsük el, hogy az ellenség terveinek megszellőztetése-mint most pl. Igor Morozov által-a harci kedv lecsitítására is kiválóan alkalmas.

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/13/nyalokakiraly-valamit-forral/