2015. szeptember 14., hétfő

Már csak az a kérdés, hogy mennyi lesz az új rekord!

Már egyáltalán nem kérdés, hogy döntünk-e érkező migránscsúcsot vagy sem! Döntünk! Majd holnap reggel megtudjuk azt is, hogy mi is az új rekor?!
Ugyanis ma délig 5353 illegális bevándorló érkezett a szerb-magyar határszakaszon Magyarországra – közölte az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata.
Hétfő reggel Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályvezetője arról beszélt: vasárnap rekordszámú illegális bevándorló érkezett Magyarországra, akkor 5809 migránst regisztráltak. Velük együtt idén már 191 702-re nőtt az illegális bevándorlók száma.
Leleményes módszert eszeltek ki a magyar hatóságok arra, hogyan zárják el a migránsok előtt a Röszke melletti átjárót, tehát azt a szakaszt, ahol a sínpár halad, és ahol a kerítés részleges hiánya miatt eddig naponta több ezer ember sétált át Szerbiából Magyarországra:
odavisznek egy vagont, és azzal zárják el az utat.
vagon
A lyuk betömésére már korábban is volt mindenféle ötlet. Qrmányzati források napokkal ezelőtt még arról regéltek, hogy a katonák egy tolóajtót tesznek majd oda, és ha éppen jön a vonat, akkor majd kinyitják azt. Csakhogy azon a szakaszon már augusztusban leállt a vonatközlekedés, így valószínűleg ez a tolóajtós megoldás idejétmúlt lett, de az is lehet, hogy még nincs kiforrott ötlet a lezárásra, és a vagonnal csak ideiglenesen oldják meg a problémát.
Szlovákia is lép migráns ügyben. Ideiglenes jelleggel határellenőrzéseket vezetett be a magyar és az osztrák határain – közölte a szlovák Belügyminisztérium hétfő délben a Reuters beszámolója szerint.
A minisztérium azt közölte: 220 rendőrrel növeli meg a szlovák határrendészeti erőket. Folyamatosan követik a helyzet alakulását és kapcsolatban vannak az osztrák, a magyar és a cseh hatóságokkal – írták.
A belügyminisztérium szóvivője azt is elmondta: nem csak a hivatalos átkelőhelyeken, hanem kiválasztott pontokon a zöldhatáron is ellenőrzéseket folytatnak.
A szlováki belügyi tárca szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ellenőrzések szúrópróbaszerűek lesznek, az intézkedés ideiglenes, ám azt, hogy meddig lesz hatályos, egyelőre nem lehet megmondani.

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/14/mar-csak-az-a-kerdes-hogy-mennyi-lesz-az-uj-rekord/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése