A hazánkba érkező migránsok között sok a gyerek, akik elszakadtak rokonaiktól. Ők nemzetközi védelemben részesülnek Magyarországon.
Most mintegy 370 millióval több pénz jut a kormány jóvoltából ezekre a kiskorúakra.
A gyerekek, adataik rögzítése után, Hódmezővásárhelyre és Fótra, vagy Battonyára kerülnek, onnan pedig nevelőszülőkhöz jutnak.
migy
Azonban döbbenetesen sokan vannak, már majdnem tízezer ilyen gyereket helyeztek el a hatóságok állami gyermekotthonokba.
A mostani támogatás sem a végleges összeg, mert ha Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere igényli, akkor újabb pénzeket kaphatnak a kicsik ellátására.

(ripost)
Bal-Rad komm: Ugyanakkor egy korábbi megállapítás szerint “…Már magyar állampolgárok azok a gyermekek, akik a bevándorlók között, kísérő nélkül érkeztek hazánkba.
A törvény szerint ez mindaddig így van, amíg meg nem találják szüleiket, vagy vérszerinti rokonaikat. Az azóta gyerekotthonokba és nevelőszülőkhöz szállított kiskorúakat ugyanis magyar állampolgárnak kell tekinteni, amíg ennek ellenkezője nem bizonyítható…”
A bajunk valójában nem a TÍZEZER “ELKEVEREDETT” gyerekkel van. (Bár éppen megkifogásolhatnánk az ÉHEZŐ MAGYAR GYEREKEK MAGAS SZÁMÁT, stb. stb. stb.) Ráadásul gyerekek esetében a kiváltságos bánásmód nem is kifogásolható!
A probléma az IDŐ MÚLÁSÁVAL, és az “elkeveredett tízezer” (és még ki tudja idővel hány újabb tízezer?) migránsgyerek FELNŐTT HOZZÁTARTOZÓIVAL LESZ! Mert ha a hozzátartozókat kiutasítják az EU-ból, a gyerekek pedig MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKKÁ VÁLTAK, és VALAKIK HIRTELEN CSALÁDEGYESÍTENI AKARNAK!-máris lehetővé válik legkevesebb HÚSZEZER SZÜLŐ “magyarítása”!
Mert abban biztosak lehetünk, hogy idővel MEGKERÜLNEK MAJD AZ ELKALLÓDOTT SZÜLŐK! Akik ragaszkodni fognak “elveszett csemetéikhez”! Természetesen MAGYARORSZÁGON!