Több órán át nem jártak az Eurostar járatai London és Párizs közt, mert a népszerű bevándorlási útvonalon valaki ellopta az elektromos kábeleket.
Az Eurostar Twitteren kiadott közleménye szerint a nagysebességű járat közlekedésében fennakadás várható, kábellopás miatt egyes szakaszokon “karbantartási munkálatokat” kell végezniük. A közlemény akkor még 45 perces késéssel számolt, de a munkálatok elhúzódtak.
A Franciaország és Anglia közti vasúti közlekedést az utóbbi hónapok során rendszeresen megzavarja az illegális bevándorlók tömeges érkezése. Calais környékén a főként Észak-Afrikából érkező migránsok felkapaszkodnak a teherautókra, tömegesen megrohanják az indulásra várakozó vonatokat. Több alkalommal pedig gyalog indultak el a Franciaországot és Angliát összekötő “csatorna-alagút” vasúti sínein.
Az első halálesetek után a két ország közös biztonsági intézkedéseket léptetett életbe, Calais környékén a migránsokat a szerb-magyar határon épült határzárhoz hasonló kerítésekkel tartják távol a pályaudvaroktól. A kerítésépítés hatására spontán menekülttáborok alakultak ki több francia város környékén, az illegális bevándorlók egy része pedig felszívódik a feketegazdaságban, mielőtt még kapcsolatba kerülne a hatóságokkal.

http://hidfo.ru/2015/09/kulturalis-kulonbsegek-femlopas-miatt-nem-jarnak-az-eurostar-jaratai/